My Sweet Kindergarten

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Χιονονιφάδες και φωτογραφία!

Ο καιρός του χειμώνα,εκτός από πειράματα,μας οδήγησε και στην προσέγγιση ενός καινούριου θέματος,της φωτογραφίας.Καθώς είναι ένα σχέδιο εργασίας με το οποίο θα ασχοληθούμε τον υπόλοιπο καιρό,θεώρησα μία καλή ευκαιρία να γίνει η αρχή.
Βλέποντας την παρουσίαση Η γέννηση μιας χιονονιφάδας, μαθαίνουμε ότι, καμία χιονονιφάδα δεν είναι ίδια με την άλλη.Η κάθε μία είναι ξεχωριστή και μοναδική.Αυτό,μας έκανε πολύ εντύπωση.Ανέφερα,λοιπόν,στα παιδιά,ότι υπήρχε κάποιος φωτογράφος,στον οποίο άρεσε πολύ να φωτογραφίζει χιονονιφάδες. Είχε φτιάξει ένα ολόκληρο βιβλίο με φωτογραφίες από αυτές.Το όνειρό του ήταν να μπορέσει να τις δείξει σε όλο τον κόσμο.Τα παιδιά με ρώτησαν ποιο ήταν το όνομά του και έτσι ξεκινήσαμε να ψάχνουμε πληροφορίες για αυτόν στο διαδίκτυο.Είδαμε φωτογραφίες του και διαβάσαμε μερικά στοιχεία για τη ζωή του.Φυσικά, δεν είναι άλλος από τον Ουίλσον Μπέντλεϊ .

Εννοείται ότι μας έκανε εντύπωση η μηχανή με την οποία φωτογράφιζε.Το πόσο μεγάλη και διαφορετική ήταν από αυτές που χρησιμοποιούμε σήμερα.
Ψάχνοντας για το φωτογράφο,βρήκαμε στο YouTube βίντεο,με ένα παιδικό βιβλίο το οποίο μιλάει για το πώς έγινε το όνειρό του πραγματικότητα.Το είδαμε και επειδή δυστυχώς είναι στα αγγλικά,εγώ μετέφραζα στα παιδιά.Τους άρεσε πολύ!Το βίντεο είναι αυτό:


                                         


Επίσης,είδαμε τις χιονονιφάδες που φωτογράφιζε:


                                         



Και τέλος,φωτογραφίσαμε και μεις χιονονιφάδες όπως ο Ουίλσον Μπέντλεϊ,με το δικό μας τρόπο φυσικά!




Μερικά από τα ολοκληρωμένα έργα μας..Νομίζω ότι τα πήγαμε πολύ καλά!



Καλό ΣΚ!!!

Δέσποινα 💜



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου