My Sweet Kindergarten

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Πειράματα με λουλούδια...

Δεν μπορούσαμε φυσικά,να μην κάνουμε και μερικά πειράματα που έχουν σχέση με τα λουλούδια!Μιλώντας για την ανατομία των λουλουδιών και ειδικότερα για τις ρίζες και τον μίσχο  τους και πώς αυτός λειτουργεί επάνω στα λουλούδια,κάναμε και το γνωστό πείραμα με το χρωματιστό νερό.
Στη διάθεσή μας είχαμε μερικά άσπρα χρυσάνθεμα.Αφού τα παρατηρήσαμε και είδαμε τα μέρη του,πήραμε δύο και τα βάλαμε σε βαζάκια με νερό.Μέσα στο νερό, ρίξαμε λίγη κόκκινη τέμπερα στο ένα βάζο και πράσινη τέμπερα στο άλλο.


Κανονικά,τα βάζα,θα πρέπει να έχουν την ίδια ποσότητα νερού και την ίδια ποσότητα χρώματος.Επίσης,το χρώμα που χρησιμοποιείται συνήθως για το συγκεκριμένο πείραμα,είναι χρώμα ζαχαροπλαστικής,το οποίο εμείς δεν είχαμε,γιατί ήταν ένα πείραμα που αποφασίσαμε να κάνουμε εκείνη τη στιγμή,όποτε δεν ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι...ωστόσο,ελπίζω να είμαστε τυχεροί και να πετύχει!Τέλος,να πω,ότι τα χρυσάνθεμα,όπως και οι μαργαρίτες,είναι ένα λουλούδι που θα αργήσει να απορροφήσει το νερό και το χρώμα,οπότε τα αποτελέσματα θα αργήσουν επίσης λίγο να φανούν,σε αντίθεση με λουλούδια όπως, τα τριαντάφυλλα ή τα γαρύφαλλα,που τα αποτελέσματα μπορεί να φανούν ακόμη και απο την πρώτη μέρα!

Και ένα βιντεάκι με το πείραμα:



Θα δώσω στα παιδιά και αυτό το φύλλο να συμπληρώσουν:


και μπορείτε να το βρείτε εδώ:Πείραμα λουλούδια.

Επίσης,κάναμε άλλο ένα πείραμα,για να δούμε πώς το νερό που τραβάνε οι ρίζες και ανεβαίνει προς το λουλούδι από το μίσχο,το βοηθάει να ανοίξει τα πέταλά του.
Φτιάξαμε χάρτινα λουλούδια και κλείσαμε τα πέταλά τους.



Στη συνέχεια,σε ένα όχι πολύ βαθύ πιάτο και με λιγοστό νερό,ρίξαμε μέσα τα λουλουδάκια μας με τα κλειστά πέταλα



Παραπάνω βλέπετε δύο διαφορετικά πιάτα.Δοκιμάσαμε και κάναμε το πείραμα δύο φορές και την επόμενη φορά,χρησιμοποιήσαμε ακόμη πιο ρηχό πιάτο από την πρώτη φορά και λιγότερο νερό.Επίσης,τα λουλούδια, καλό θα ήταν, να μην είναι σε πολύ λεπτό χαρτί.

Και ένα βίντεο με το πείραμα,για περισσότερες λεπτομέρειες.



Σας αφήνω με την αγωνία αύριο,να δω τα πέταλα χρωματιστά!
Καλή διασκέδαση,αν κάνετε τα πειράματα!

Δέσποινα 💜











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου