My Sweet Kindergarten

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Οι Μαθητές του Χριστού και η εκλογή τους.


Αυτές τις ημέρες,μιλήσαμε για τους Μαθητές του Χριστού,για το πώς ο Ιησούς τους επέλεξε,αλλά και για την αποστολή που τους ανέθεσε,για αυτό άλλωστε ονομάστηκαν και Απόστολοι.
Τους γνωρίσαμε μέσα από το παρακάτω βιβλίο,τα έσοδα του οποίου πηγαίνουν στην ιεραποστολή της εκκλησίας και το οποίο διαβάσαμε αρκετά αυτόν τον καιρό.Ένα πολύ ωραίο βιβλίο και με πάρα πολύ καλή τιμή για το περιεχόμενό του.


Αφού,είδαμε μερικά πράγματα για αυτούς,τους χρωματίσαμε,παρατηρώντας τα ρούχα τους αλλά και τα αντικείμενα που κρατούσαν στα χέρια τους και φτιάξαμε αυτήν την κάρτα-φυσαρμόνικα,η οποία υπάρχει εδώ:12 Μαθητές-αναδιπλούμενη κατασκευή



Επίσης,επειδή είδαμε και κάποιες βυζαντινές εικόνες,θέλαμε να τους προσεγγίσουμε και με αυτόν τον τρόπο.Έτσι,φτιάξαμε και την παρακάτω εργασία,στηριζόμενοι στα λόγια του Χριστού,ότι Αυτός είναι η Αληθινή Άμπελος και εμείς τα κλαδιά της.

Τοποθετήσαμε στον κορμό το Χριστό και γύρω του,στα κλαδιά,τους Μαθητές.


Η εργασία βρίσκεται εδώ:Χριστός-Απόστολοι κλαδιά

Διαβάζοντας το βιβλίο,μας έκανε πολύ εντύπωση μία φράση που είπε ο Χριστός στους Μαθητές του,ότι, απο εδώ και πέρα,θα γίνουν ψαράδες ανθρώπων.Και έτσι,ριχτήκαμε και πάλι στο αγαπημένο μας ψάρεμα...αυτή τη φορά,ψαρεύαμε ψάρια στα οποία είχα γράψει τα ονόματα των Μαθητών και τα αντιστοιχίζαμε με τη σωστή εικόνα του κάθε Μαθητή.





Μπορείτε και εσείς να φτιάξετε το παιχνίδι,πηγαίνοντας εδώ:πατρόν-ψάριααθητές.

Επίσης,τους ζωγραφίσαμε και μόνοι μας,με σκοπό να χωρίσουμε τον αριθμό 12 στη μέση.Έτσι καταλήξαμε,ότι το μισό του 12 είναι το 6..οπότε...


6 Μαθητές από τη μία και 6 Μαθητές από την άλλη.Και όλοι μαζί 12..


Τέλος,είχα φτιάξει και ένα παιχνίδι για να παίζουν τα παιδιά στις ελεύθερες δραστηριότητες,το οποίο όμως,ξέχασα να φωτογραφίσω 😞 αλλά θα σας το περιγράψω,γιατί είναι εύκολο..
Πήρα αυτές τις εικόνες,που δείχνουν με ποια σειρά επέλεξε ο Χριστός τους Μαθητές του,





τις εκτύπωσα και τις πλαστικοποίησα.Έβαλα βέλκρο στην κάθε μία και τα παιδιά,τις κολλούσαν με τη σωστή σειρά,βλέποντας τους αριθμούς από το 1 έως το 12..
Το υλικό από:12 Μαθητές-σειρά

Και κάπου εδώ,είπαμε να προχωρήσουμε παρακάτω..


Δέσποινα 💜









































4 σχόλια: