My Sweet Kindergarten

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Καινούρια χρονιά-νέοι στόχοι

Αυτές οι μέρες είναι αφιερωμένες στην καινούρια χρονιά που μας ήρθε.Παίξαμε, λοιπόν, ένα παιχνίδι στο οποίο τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και έπρεπε να συνθέσουν το 2018.Νικήτρια ήταν η ομάδα που θα τελείωνε πρώτη.Μπορεί να παίξαμε αυτό το παιχνίδι πάνω από τρεις φορές, γιατί ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος.Εδώ, μας βλέπετε σε δράση..
Στη συνέχεια φτιάξαμε και το παρακάτω κολλάζ, το οποίο βρήκα εδώ:https://pythagoreionip.blogspot.gr/  



Φυσικά και ασχοληθήκαμε με τη μεγάλη μας αγάπη,τη ζωγραφική!Ζωγράφισε ο καθένας τον εαυτό του στο έτος 2018 και μετά από πολλή σκέψη, επέλεξε και μία λέξη, η οποία σημαίνει κάτι για αυτό.


Και επειδή τους άρεσε και τη λέξη έπρεπε οπωσδήποτε να τη δούνε και οι υπόλοιποι στο σπίτι, (καταλαβαίνετε γιατί!),φτιάξαμε και το καπελάκι του,για να το πάρουμε μαζί μας.


Το καπέλο και το παραπάνω φύλλο τα βρήκα εδώ: https://www.teacherspayteachers.com/Product/New-Year-Freebie-Pack-471588 

Επίσης, παίξαμε ένα παιχνίδι μαθηματικών,στο οποίο τα παιδιά, έπρεπε να βρούνε ποιος αριθμός λείπει και να τον καταγράψουν.Το ωραίο σε αυτό το παιχνίδι ήταν ότι, στη θέση του αριθμού που έλειπε, βρισκόταν μία εικόνα.Οπότε, έπρεπε να βρούνε την ίδια εικόνα στην καρτέλα που κατέγραφαν τους αριθμούς και να βάλουν εκεί το σωστό νούμερο.Στο τέλος, έκαναν επαλήθευση.Τα πήγαμε τέλεια!!!




Το παιχνίδι είναι από:crayonsandcutiesinkindergarten.blogspot.gr/

Δεν σταματήσαμε όμως εδώ!Θέλαμε να δώσουμε λίγο παραπάνω έμφαση στους νέους στόχους μας,αφού είπαμε ότι με την καινούρια χρονιά, πρέπει και εμείς να ανανεωθούμε!Καθώς,λοιπόν, τα παιδιά μου έλεγαν τους στόχους τους και εγώ τους κατέγραφα, συζητούσαμε και για το πώς θα μπορέσουμε να τους πετύχουμε.Έτσι, προέκυψε το παρακάτω παιχνίδι,που μας δίδαξε το μυστικό!
Στην τάξη μας, έχουμε έναν τρίχινο στόχο με αριθμούς.Κάθε φορά,το κάθε παιδί επέλεγε έναν αριθμό από το στόχο και δίπλα από αυτόν,τοποθετούσα αυτό που μου είχε πει, γραμμένο επάνω σε ένα χαρτάκι.Τα παιδιά καλούνταν να πετύχουν τον αριθμό που είπαν και κατ' επέκταση,το στόχο που είχαμε γράψει.



Εδώ ο μικρότερος της παρέας έχει μεγάλες βλέψεις..θέλει να πετύχει το 100! όπως έχει και μεγάλους στόχους: να ακούει περισσότερο τη μανούλα του!Ποιο είναι, λοιπόν, το μυστικό για να το πετύχουμε;συγκέντρωση στο στόχο μας και επιμονή.Και αν αποτύχουμε, δεν πειράζει,προσπαθούμε πάλι..πού θα πάει..κάποια στιγμή θα τα καταφέρουμε!!!
Το επόμενο βήμα μας;να ζωγραφίσουμε αυτό που βάλαμε στο μυαλουδάκι μας,για να μπορούμε να το θυμόμαστε καλύτερα.

Τι όμορφους στόχους που έβαλαν τα παιδιά! να τρέχω πιο γρήγορα, να μάθω να κολυμπάω σαν γοργόνα, να τρώω πιο υγιεινά και τόσα άλλα ωραία που μου είπαν..
Το παιδάκι με τις παλάμες το πήρα από εδώ:http: //www.classroomfreebies.com/2018/01/free-new-year-writing-crafts.html και το εκτύπωσα σε Α3. Επίσης,συμπληρώσαμε και αυτό:
Και για το τέλος,μία επαναληψούλα στους αριθμούς μέχρι το 10 ,με αντίστροφη μέτρηση.Αφορμή,η εμπειρία ενός κοριτσιού που μας είπε ότι, καθώς περίμεναν να αλλάξει ο χρόνος,μέτρησαν αντίστροφα.Είπα να το εκμεταλλευτώ και εγώ!Αφού μετρήσαμε όλοι μαζί και φέραμε ξανά τη νέα χρονιά, συμπληρώσαμε και αυτό το φύλλο


Το φύλλο μπορείτε να το βρείτε εδώ:https://drive.google.com/file/d/1WO40RilLBPVlnD4GpQdH_jKWoQI4O8mT/view?usp=sharing

Επειδή όμως η αντίστροφη μέτρηση αρέσει πολύ, τη χρησιμοποιούμε άλλωστε και στις ρουτίνες μας, είπαμε να πάρουμε και κάτι  για το σπίτι και ήταν το εξής: έδωσα στα παιδιά μία λωρίδα από κάνσον, την οποία είχα χωρίσει σε 10 τετράγωνα και τους είπα να μου γράψουν τους αριθμούς από το 10 έως το 1.Στη συνέχεια, έκοψα το ίδιο τετραγωνάκι και σε ένα πιατάκι και πέρασα από μέσα τη λωρίδα.Γράψαμε καλή χρονιά και έτοιμη η αντίστροφη μέτρηση!




Ουφ!αυτά για σήμερα!

Δέσποινα 💜










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου