My Sweet Kindergarten

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Πιγκουινοδιαδρομές και μαθηματικά!


Φορώντας τα μαγικά πιγκουινοκαπέλα μας και κρατώντας κάρτες με διαδρομές στα χέρια μας, προσπαθήσαμε να φτάσουμε μέχρι το ψάρι και να το πάρουμε, ακολουθώντας τα βέλη.
Έφτιαξα κάποιες καρτέλες με πιο εύκολες διαδρομές και κάποιες με πιο περίπλοκες... Με χαρτοταινία, δημιούργησα στο πάτωμα μια πίστα με έξι κουτιά.
Στις καρτέλες, ζωγράφισα μία γκρι τελεία, η οποία ήταν το σημάδι του κουτιού έναρξης της διαδρομής.






Το ίδιο προσπαθήσαμε να κάνουμε και με τη βοήθεια της μελισσούλας.




Γενικά, έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές με τη beebot και παίξαμε διάφορα παιχνίδια. Τα παιδιά είναι αρκετά εξοικειωμένα και τους αρέσει η ρομποτική. Οπότε, προσπαθώ να την εντάσσω όσο μπορώ  στο πρόγραμμά μου. 
Μου αρέσει ο τρόπος και η λογική στην οποία μπαίνουν τα παιδιά προσπαθώντας να προγραμματίσουν σωστά τη μέλισσα.

Δεν τελειώσαμε εκεί, όμως με τις πιγκουινοδιαδρομές μας, αλλά παίξαμε κι ένα μαθηματικό παιχνίδι, στο οποίο τα παιδιά-πιγκουίνοι, έχοντας μπαλονάκια στα πόδια τους, ξεκινούσαν από το ένα στεφάνι κι έπρεπε να φτάσουν στο άλλο, το οποίο βρισκόταν απέναντι, να πάρουν τόσα ψάρια όσα έλεγε ο αριθμός που βρισκόταν στο δεύτερο στεφάνι και να τα φέρουν πίσω στο αρχικό. Το μπαλόνι, έπρεπε να μείνει στα πόδια τους μέχρι να φτάσουν στο στεφάνι που βρίσκονταν τα ψάρια. Μετά μπορούσαν να το αφήσουν. Κάποια παιδιά το κρατούσαν μέχρι να επιστρέψουν.





Στα νήπια, ζητούσα αριθμό ψαριών μεγαλύτερο του 10, καθώς έχουμε αρχίσει να δουλεύουμε και τη δεύτερη δεκάδα πιο εντατικά.



Επίσης, με τα προνήπια παίξαμε κι ένα παιχνίδι ψαρέματος.



Τα παιδιά-πιγκουίνοι και πάλι, έριχναν το ζάρι και ψάρευαν τόσα ψάρια όσα έλεγε ο αριθμός.


Στη συνέχεια, χρωμάτιζαν στο φύλλο τους τόσα ψάρια όσα έπιασαν, έβρισκαν την καρτέλα με τον αριθμό και τον έγραφαν στο αντίστοιχο κουτάκι.





Το φύλλο που χρησιμοποίησα το βρίσκετε ΕΔΩ.

Φτιάξαμε κι ένα παζλ, στο οποίο τα παιδιά έβαλαν με τη σειρά τους αριθμούς από το 1 έως το 5 για να δημιουργηθεί ο πιγκουίνος.




Είχα βρει τον πιγκουίνο σε έγχρωμη και σε ασπρόμαυρη μορφή εδώ: https://www.teacherspayteachers.com/Store/Worksheet-Games, το κατεβάζετε δωρεάν αν έχετε λογαριασμό στη συγκεκριμένη σελίδα.



Χορέψαμε και το τραγούδι των πιγκουίνων.




Δεν τελειώσαμε εδώ, συνεχίζεται!!!


Δέσποινα 💜


























































 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου