My Sweet Kindergarten

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Μαθητευόμενοι αστροναύτες: Το φεγγάρι και " η παρέα του".

 Αυτές τις μέρες, είχαμε σαν στόχο να ερευνήσουμε την απορία που μας έμεινε διαβάζοντας το βιβλίο " θα κατεβάσω το φεγγάρι". Γίνεται, τελικά, να κατεβάσει κάποιος το φεγγάρι από τον ουρανό;

Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα, θα πρέπει πρώτα να σκεφτούμε, τι είναι το φεγγάρι...

Έτσι, καταγράψαμε αρχικά τις γνώσεις μας


και στη συνέχεια, αποφασίσαμε να μάθουμε περισσότερα πράγματα, βλέποντας ένα βίντεο, που τα παιδιά λάτρεψαν.


Το παραπάνω βίντεο δεν το παρακολουθήσαμε ολόκληρο, αλλά μέχρι το σημείο που αναφέρεται στον ήλιο. Το υπόλοιπο, πρόκειται να το δούμε αργότερα.
Μόλις είδαμε το βίντεο, φτιάξαμε έναν πίνακα με πληροφορίες σχετικά με αυτά που ακούσαμε, δηλαδή, για τη σελήνη, τον ήλιο και τη γη και κάθε φορά που θα μαθαίνουμε κάτι καινούριο, θα το προσθέτουμε.


Έπειτα, κάναμε μια γλωσσική δραστηριότητα με τις αρχικές τους φωνές και τις συλλαβές τους 







και συμπληρώσαμε κι ένα φύλλο εργασίας. Τα νήπια έγραψαν τις αρχικές φωνές και τα προνήπια έκαναν αντιστοίχιση. (Συνήθως, δουλεύουμε σε μικρές ομαδούλες, είτε ανάμεικτα, νήπια-προνήπια, είτε ξεχωριστά).





Τα φύλλα εργασίας μπορείτε να τα βρείτε εδώ: Διαστημοφωνούλες-νήπια

Επίσης, κάναμε και μια μικρή κατασκευή, στην οποία σχεδιάσαμε και χρωματίσαμε με κηρομπογιές τον ήλιο, τη γη και τη σελήνη σε ένα μαύρο χαρτονάκι και στη συνέχεια κατασκευάσαμε και κολλήσαμε επάνω ένα διαστημόπλοιο από ρολό υγείας, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.













Τελικά, δεν καταφέραμε να απαντήσουμε στο αρχικό μας ερώτημα, γι' αυτό αποφασίσαμε να εμβαθύνουμε και να συνεχίσουμε λίγο περισσότερο την έρευνά μας για το φεγγάρι και γενικότερα για το διάστημα, γιατί μας άρεσε αυτό το θέμα 😊.


Δέσποινα 💜




















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου