My Sweet Kindergarten

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Το ρολόι του καινούριου χρόνου!


Τι ώρα αλλάζει ο χρόνος;Ωραία ευκαιρία,να δούμε την ώρα της αλλαγής της μέρας,να ασχοληθούμε με αριθμούς και ωρολόγια!
Φτιάξαμε ένα μεγάλο αυτοσχέδιο ρολόι στο πάτωμα.Μας βοηθούσε ένα έτοιμο ρολόι που είχαμε ήδη στην τάξη μας.Ξεκινήσαμε να συμπληρώνουμε πρώτα τους αριθμούς 12,6,3 και 9 κι έπειτα τους υπόλοιπους,για να μπορέσουμε να τους τοποθετήσουμε μοιρασμένους σωστά.





Και μετά,χρησιμοποιώντας δύο μολυβάκια για δείκτες,ένα πιο μεγάλο κι ένα μικρότερο,τα τοποθετήσαμε στο σημείο 12 ακριβώς,τότε δηλαδή που αλλάζει και η μέρα και κατ' επέκτασιν και η χρονιά!Όταν δηλαδή,εμείς κοιμόμαστε και το ρολόι μας δείξει 12 ακριβώς τα μεσάνυχτα,τότε,αν είναι Κυριακή,προχωράμε στη Δευτέρα,αν είναι Δευτέρα στην Τρίτη κ.ο.κ!Αν το ημερολόγιο μας δείχνει 2 του μήνα,τότε προχωράμε στο 3,αν δείχνει 3 στο 4 κτλ..
Τα παιδιά παραξενεύτηκαν που η ημέρα αλλάζει στις 12 το βράδυ.Πίστευαν,ότι αυτό συμβαίνει όταν αρχίζει να χαράζει και φαίνεται ο ήλιος.Τι μπορεί να ανακαλύψει κανείς στο νηπιαγωγείο!
Στη συνέχεια,προσπαθήσαμε να τοποθετήσουμε τους δείκτες μας και σε άλλες ώρες,π.χ. 3 ακριβώς,8 ακριβώς,αλλά και 5 και μισή ή 9 και μισή.Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται πολλή εξάσκηση,αλλά προσπαθήσαμε.






Στο τέλος,αποφασίστηκε να φτιάξουμε και ένα ρολόι για το σπίτι μας,για να δείξουμε στους γονείς μας την ώρα αλλαγής του χρόνου,αλλά και να εξασκηθούμε.
Έτσι,λοιπόν,βάψαμε τα πιατάκια μας,γράψαμε επάνω τους αριθμούς,κόψαμε και βάλαμε χρώματα στα καπέλα και έτοιμα τα ωρολόγιά μας!











Δέσποινα 💜



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου