My Sweet Kindergarten

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Χριστούγεννα στην Ελλάδα-Οι καλικάντζαροι!

Ας δούμε τις χώρες που ταξιδέψαμε και τα αντίστοιχα βιβλία που διαβάσαμε:

Χριστούγεννα στην Ελλάδα.


Πρώτη στάση μας φυσικά,ήταν η Ελλάδα!
Ξεκινήσαμε κυκλώνοντας το όνομα της χώρας στο εισιτήριό μας.


Στη συνέχεια,αφού είδαμε γενικά τις χώρες που θα ταξιδέψουμε,παρατηρήσαμε καλύτερα πού βρίσκεται η χώρα μας στο χάρτη,είδαμε τη σημαία μας για άλλη μια φορά και χρωματίσαμε την Ελλάδα στο χάρτη του διαβατηρίου μας.Το ίδιο κάναμε για κάθε χώρα που ταξιδεύαμε.

                                       

Έπειτα,ασχοληθήκαμε με τις πληροφορίες του παρακάτω κολλάζ που είχα φτιάξει.Και πάλι,υπήρχε ένα κολλάζ για την κάθε χώρα.


Φυσικά,διαβάζοντας τις πληροφορίες,τα παιδιά,στάθηκαν στην εικόνα με τον καλικάντζαρο. Ψάξαμε περισσότερες πληροφορίες για αυτούς και είδαμε κι άλλες εικόνες.



Εικόνες και πληροφορίες για τους καλικάντζαρους,μπορείτε κι εσείς να βρείτε εδώ:http://www.iep.edu.gr/library/images/uploads/afieromata/kalikantzaroi/ και εδώ: https://fotavgeia.blogspot.com/2016/12/18.html.

Στη συνέχεια,αφού γνωρίσαμε αρκετά τους καλικάντζαρους,διαβάσαμε το παρακάτω βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου με τίτλο " Ο Καλοκάντζαρος σώζει το Καλικαντζαροχωριό". Τα παιδιά το ευχαριστήθηκαν και τους άρεσε πάρα πολύ και το cd που υπάρχει στο τέλος του βιβλίου και αφηγήται ο Γεράσιμος Γεννατάς. Για να πω την αλήθεια και μένα μου άρεσε πάρα πολύ!


Διαβάσαμε το βιβλίο και συζητήσαμε πολλά και διάφορα για αυτό.Συμπληρώσαμε την σελίδα του βιβλίου μας για την Ελλάδα


και στη συνέχεια είπαμε να μεταμορφωθούμε σε καλικαντζαράκια και να κάνουμε μερικές σκανταλιές. Έτσι,φτιάξαμε τα καπέλα μας με τα μυτερά αυτιά και ξεκινήσαμε!



Για να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα το καπέλο,δείτε εδώ: Εύκολο καπέλο καλικάντζαρου.

Στην αρχή,τρυπώσαμε σε ένα σπίτι και το κάναμε άνω κάτω,ακολουθώντας τα λόγια ενός τραγουδιού.




Και μετά,παίξαμε ένα ψυχοκινητικό παιχνίδι,στο οποίο τα παιδιά,καθώς τους διαβάζω μια χριστουγεννιάτικη ιστορία,θα πρέπει να αντιδρούν μόλις ακούνε μία συγκεκριμένη λέξη.Στο παρακάτω φύλλο βρίσκεται η ιστορία και οι οδηγίες για να παίξετε το παιχνίδι.




Συγχωρήστε με,αλλά δεν θυμάμαι πού έχω βρει τα δύο αυτά παιχνίδια.Τα έχω πολλά χρόνια μέσα στον φάκελό μου και έχω ξεχάσει από πού τα πήρα.
Τέλος,δεν παραλείψαμε να φτιάξουμε και το σουβενίρ μας από την Ελλάδα,που δ ήτανε άλλο από ένα καλικάντζαρο!


Ένα χάρτινο πιάτο,ένα τρίγωνο χαρτονάκι για καπέλο και έτοιμο!

Στο τέλος,βάλαμε και τη σφραγίδα στο διαβατήριό μας.


Ωραία είναι τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα!Πάμε τώρα να ταξιδέψουμε αλλού!!!

Δέσποινα 💜



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου