My Sweet Kindergarten

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020

Επιστροφη!Ο καινούριος χρόνος. Οι στόχοι μας,το πριν και το τώρα.


Λίγα πράγματα για το πώς περάσαμε τα Χριστούγεννα..αποτυπώσαμε τα λεγόμενά μας..




Και...καινούρια χρονιά,καινούρια αρχή!Πρώτα παίξαμε λίγο με αυτήν για να δούμε πώς γράφεται και πώς ονομάζεται.Ποιοι αριθμοί τη συνθέτουν.




Το παραπάνω παιχνίδι παίχτηκε με διάφορους τρόπους.Είτε συμπληρώναμε σε κάθε γραμμή το 2020,είτε έβαζα εγώ τους αριθμούς με κάποιον να λείπει κ έπρεπε τα παιδιά να τον συμπληρώσουν ώστε να δημιουργηθεί το 2020,είτε έβαζα διάσπαρτους τους αριθμούς και τα παιδιά έφτιαχναν κάθετα ή οριζόντια το 2020.Νομίζω ότι τους άρεσε,γιατί παίξαμε πολλή ώρα χωρίς να βαρεθούνε. Το παιχνίδι το είδα εδώ: http://e-children.blogspot.com/2020/01/2020_4.html.

Τι σημαίνει όμως 2020;Φυσικά,είναι το τώρα,αλλά εμπεριέχει μέσα του κ πολλά πριν,αν μπορούμε να το θέσουμε κι έτσι.Για να το καταλάβουμε,έγραψα το 2000 σε ένα χαρτί και τους αριθμούς από το 1 έως το 20 και αρχίσαμε να συμπληρώνουμε το πριν,μέχρι να φτάσουμε στο τώρα.





Αυτό το τόσο απλό πράγμα που κάναμε εκείνη τη στιγμή,τα παιδιά το βρήκαν...μαγικό!Το πώς ο ένας αριθμός κάλυπτε τον άλλον και το γεγονός ότι τελικά το 2020 δεν μόνο το 2020,άλλα μέσα του κρύβει ένα σωρό άλλα χρόνια που πέρασαν.Επειδή όμως είμαστε στο τώρα αλλά μας αρέσει να κοιτάζουμε και μπροστά,στο μέλλον,θέσαμε τους στόχους μας,φτιάχνοντας ένα καδράκι.












Δέσποινα 💜
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου