My Sweet Kindergarten

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Χριστούγεννα στη Γερμανία-Ο Άη-Νικόλας.


Χριστούγεννα στη Γερμανία,λοιπόν και ξεκινήσαμε για εκεί,αφού είδαμε τον χάρτη μας και καταλάβαμε ότι ήταν αυτό το μέρος που δεν είχαμε επισκεφτεί μέχρι τώρα.


Αφού κυκλώσαμε το όνομα της χώρας στο εισιτήριό μας,προσγειωθήκαμε στη Γερμανία και παρατηρήσαμε το κολλάζ για τη χώρα αυτή.


Είδαμε ότι το βιβλίο μας ήταν ανοιχτό σε μία σελίδα στην οποία η εικόνα έδειχνε έναν άνθρωπο με κόκκινα ρούχα και καπέλο,ο οποίος βρισκόταν και στο εξώφυλλο της βαλίτσας μας;Πώς σχετιζόταν με τα Χριστούγεννα στη Γερμανία;Ώρα να διαβάσουμε την ιστορία για να το μάθουμε.Διαβάσαμε για τον θρύλο του Άη-Νικόλα και πως αυτός την παραμονή της 6ης Δεκεμβρίου,αφήνει στα παπούτσια των παιδιών δώρα!Κι επειδή έρχεται με το άλογό του,τα παιδιά βάζουν μέσα στα παπούτσια τους καρότα και άχυρο για να το ταΐσει!
Να και τα δικά μας παπούτσια,το σουβενίρ μας από τη Γερμανία.



Για την κατασκευή...




Εγώ τα εκτύπωσα σε έγχρωμα χαρτονάκια και απλά τα παιδιά τα έκοψαν και τα κόλλησαν όπως ήθελαν επάνω στο παπούτσι.

Επίσης,στα παιδιά άρεσε πολύ και αυτό το μικρό παζλάκι που φτιάξαμε με τον Άη Νικόλα.


Αυτό,όπως και άλλα παζλ μπορείτε να τα βρείτε εδώ: https://www.stnicholascenter.org/for-kids/activities-to-print/puzzles.

Ακόμη παίξαμε και ευχαριστηθήκαμε το παρακάτω παιχνίδι μνήμης,το οποίο εκτυπώνετε δύο φορές,πλαστικοποιείτε και είναι έτοιμο!



Συμπληρώσαμε και το βιβλίο μας,μπήκε και η τελευταία σφραγίδα στο διαβατήριο και η βαλίτσα μας πια,γέμισε με γνώσεις και αναμνήσεις από το Χριστουγεννιάτικο ταξίδι μας στον κόσμο.Τα βιβλία ήταν ένας υπέροχος σύντροφός σε αυτό.Και του χρόνου!

Δέσποινα 💜























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου