My Sweet Kindergarten

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Χριστούγεννα στη Ρωσία-Η Μπαμπούσκα.



Όταν μαζευτήκαμε στην παρεούλα μας,βρήκαμε εκεί ένα κουτί.Το ανοίξαμε και μέσα υπήρχε ένα βιβλίο,ένα καινούριο κολλάζ με διαφορετική σημαία-στολιδάκι από αυτό που είδαμε στης Ελλάδας,μία ξύλινη κούκλα,που κάποιοι ξέραμε πώς λέγεται και κάποιοι όχι και μία υδρόγειο σφαίρα.
             

Καταλάβαμε ότι προετοιμαζόμασταν για το επόμενο ταξίδι,το θέμα όμως ήταν,πού θα ήταν αυτό!
Είπα στα παιδιά ότι θα πρέπει να ντυθούμε πολύ ζεστα!Είδαμε ξανά τον χάρτη με τις σημαίες και λίγο από εδώ,λίγο από εκεί,καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι θα πάμε στη Ρωσία!!!Τη βρήκαμε και στην υδρόγειο σφαίρα και ξεκινήσαμε!



Κυκλώσαμε το όνομα της χώρας στο εισιτήριο,τη χρωματίσαμε στο χάρτη του διαβατηρίου


και προσγειωθήκαμε στη Ρωσία.Εκεί είδαμε και συζητήσαμε τις πληροφορίες του κολλάζ για τα Χριστούγεννα σε αυτήν την παγωμένη χώρα


και παρατηρήσαμε ότι εκείνη η γυναίκα στις πληροφορίες μοιάζει με τη γυναίκα στο εξώφυλλο του βιβλίου που υπήρχε στο κουτί.Ποια ήταν;Και τι σχέση είχε με την ξύλινη κούκλα;Ώρα να λυθούν οι απορίες μας;Πώς;Πώς αλλιώς,διαβάζοντας το βιβλίο!
Ένα υπέροχο βιβλίο,με τίτλο "Η Μπάμπουσκα" και γραμμένο από τα χέρια της Ξένιας Καλογεροπούλου.Μας μάγεψε...αξίζει να το διαβάσετε τα επόμενα Χριστούγεννα!!!


Αφού,λοιπόν,συμπληρώσαμε το βιβλιαράκι μας


και παίξαμε με την Μπάμπουσκα,εξασκώντας τις δεξιότητές μας στα μαθηματικά,



κάναμε μία πολλή σημαντική εργασία,βοηθήσαμε την Μπάμπουσκα,να ξεχωρίσει τα δώρα που έπρεπε να μοιράσει στα παιδιά,αφού αυτή είναι που μοιράζει τα δώρα τα Χριστούγεννα στη ρωσία.Αυτά,έμπαιναν σε δύο σάκους.Ο πρώτος έγραφε από έξω ΘΕΛΩ και ο άλλος ΑΝΑΓΚΕΣ.




Συζητήσαμε λίγο για αυτές τις λέξεις και σκεφτήκαμε τι είδους δώρα θα μπορούσαν να μπουν σε έναν σάκο που γράφει θέλω και τι είδους δώρα σε έναν σάκο με γραμμένη τη λέξη ανάγκες.Ακούστηκαν πολλές γνώμες και διάφορες σκέψεις.Τελικά,είδαμε τις παρακάτω εικόνες και τις τοποθετήσαμε στον σάκο που πιστεύαμε πως έπρεπε να μπουν.






Δεν ήταν εύκολη η τοποθέτησή τους.Η αλήθεια είναι ότι χρειάστηκε πολλή σκέψη.Αλλά στο τέλος τα καταφέραμε.





Την Μπάμπουσκα με την πινακίδα την εκτυπώνετε από εδώ: Μπάμπουσκα-πινακίδα
Τις εικόνες για τους σάκους,τις βρίσκετε εδώ: https://www.teacherspayteachers.com/Product/Needs-and-Wants-Christmas-Holiday-Freebie-2916853.

Φυσικά,δεν παραλείψαμε να ετοιμάσουμε το σουβενίρ μας από τη Ρωσία,που ήταν τι άλλο;Η Μπάμπουσκα!



Το πατρόν υπάρχει εδώ: https://www.mirror.co.uk/lifestyle/family/thrifty-ideas-how-make-soft-5242367,αλλά φυσικά,μπορείτε να βρείτε ένα σωρό άλλα πατρόν που να σας αρέσουν στο διαδίκτυο.Επίσης,αφού η Μπάμπουσκα είναι αυτή που φέρνει τα δώρα στη Ρωσία και μιας και ήμασταν κι εμείς εκέι,ζητήσαμε από την Μπάμπουσκα ένα μικρό δωράκι..








Η σφραγίδα στο διαβατήριό μας μπήκε!


Πάμε για αλλού!!!

Δέσποινα 💜







































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου