My Sweet Kindergarten

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2020

Χριστούγεννα στην Ιταλία-Η Μπεφάνα.


Στο επόμενό μας ταξίδι,πεταχτήκαμε εδώ δίπλα,μέχρι την Ιταλία.Είδαμε το χάρτη και τη σημαία,βρήκαμε την Ιταλία στην υδρόγειο,κυκλώσαμε το όνομά της στο εισιτήριο ( οι φωτογραφίες μου έχουν χαθεί,αλλά κάναμε το ίδιο όπως και με τις προηγούμενες χώρες) και παρατηρήσαμε το κολλάζ για τα Χριστούγεννα στη χώρα της Ιταλίας.


Μας άρεσαν πολύ τα μπισκοτάκια και αυτή η μάγισσα που πετάει με κάτι πράγματα στην πλάτη της.Ποια είναι;Θα το μάθουμε αμέσως!

Διαβάσαμε την ιστορία για την Μπεφάνα,από το βιβλίο "Κάθε μέρα Χριστούγεννα,24 ιστορίες από όλο τον κόσμο".


Τα παιδιά συγκινήθηκαν με αυτήν τη γριούλα που ήταν τόσο μόνη στη ζωή της..Στη συνέχεια,αφού συζητήσαμε για την Μπεφάνα,συμπληρώσαμε το βιβλίο μας για τη χώρα της Ιταλίας και είδαμε στο YouTube το παρακάτω βίντεο για τα Χριστούγεννα στην Ιταλία και την Μπεφάνα που μοιράζει τα δώρα στα παιδιά.Η ιστορία της,βέβαια,μας θύμισε αυτήν της Μπάμπουσκας.



Εννοείται πως ετοιμάσαμε το σουβενίρ μας,μία Μπεφάνα επάνω στη σκούπα της,που πετάει κ μοιράζει δώρα στα παιδιά της Ιταλίας!



Η κατασκευή είναι πολύ εύκολη και μπορείτε να τη δείτε βήμα βήμα εδώ: https://maestrarenata.altervista.org/la-befana.html.
Εγώ,έκανα μια μικρή προετοιμασία και τα παιδιά,έβαλαν στην Μπεφάνα τα χαρακτηριστικά,έκαναν τις ψαλιδιές στο μαντήλι και στη σκούπα της,όπως επίσης έκοψαν τα χέρια και τα πόδια της.Ακόμη,τύλιξαν το γκοφρέ χαρτόνι ώστε να δημιουργηθεί η σκούπα.

Η σφραγίδα στο διαβατήριο μπήκε κι εμείς φύγαμε για το τελευταίο μας ταξίδι!

Δέσποινα 💜






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου