My Sweet Kindergarten

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020

Ο εαυτός μου:Η μοναδικότητά μας...

 Μετά το όνομά μας,σειρά είχε η μοναδικότητα που έχουμε σαν άτομα,η εξωτερική μας εμφάνιση αλλά και οι προσωπικές μας προτιμήσεις.

Έτσι,εμφάνισα στα παιδιά ένα κουτί,το οποίο τους είπα ότι έκρυβε μέσα έναν μοναδικό θησαυρό.Αφού τους ρώτησα τι θα μπορούσε να είναι αυτός ο θησαυρός,ξεκινήσαμε ένας ένας να ανοίγουμε το κουτί και να ανακαλύπτουμε ποιος ήταν τελικά.Ο καθένας κατάλαβε ότι ο μοναδικός θησαυρός είναι ο εαυτός του.

Στη συνέχεια,κάναμε την παρακάτω κατασκευή.







Το κάθε παιδί δηλαδή,έφτιαξε τον εαυτό του όπως τον είδε στον καθρέφτη.

Και αφού παρατηρήσαμε λίγο καλύτερα το πρόσωπό μας,είπαμε να ασχοληθούμε περισσότερο με τα εξωτερικά μας χαρακτηριστικά,το χρώμα των ματιών και των μαλλιών μας.
Οπότε,προέκυψαν τα παρακάτω διαγράμματα,

τα χρώματα των ματιών της τάξης μας και



τα χρώματα των μαλλιών της τάξης μας.


Νικητήριο χρώμα,ανακηρύχθηκε το καφέ ή αλλιώς καστανό,όπως το ονομάζουμε.

Τελειώνοντας με τα χρώματά μας,αποφασίσαμε να δούμε και πόσο ψηλός είναι ο καθένας μας,αλλά να μετρήσουμε και πόσο μεγάλο πόδι έχουμε.Για αυτό κάναμε τις παρακάτω δραστηριότητες.





Σε ζευγαράκια,μετρήσαμε ο ένας το ύψος του άλλου,χρησιμοποιώντας και βάζοντας στη σωστή αριθμητική σειρά αυτά τα παλαμοχεράκια.

Έπειτα,συμπληρώσαμε και αυτό το φύλλο εργασίας.


Ανάλογα με το πόσα παλαμοχεράκια ψηλό ήταν τελικά το κάθε παιδί, χρωμάτιζε και τις παλάμες στο χαρτί  και έγραφε τον αριθμό στο κουτάκι.

Μετά,ήρθε η ώρα να μετρήσουμε τα πέλματά μας.Αφού τα σχεδιάσαμε,κολλήσαμε χαρτάκια από τη μία άκρη του πέλματός μας μέχρι την άλλη.Είπα στα παιδιά,ότι το κάθε χαρτάκι ισοδυναμούσε με 1 εκ.,άρα μετρώντας πόσα χαρτάκια κόλλησε το κάθε παιδί στο πόδι του,θα έβρισκαν πόσα εκατοστά ήταν αυτό.Και γράψαμε τα αποτελέσματά μας.





Τέλος,εκτός από τα εξωτερικά μας χαρακτηριστικά,σκεφτήκαμε να πούμε και τις προσωπικές μας προτιμήσεις, κάνοντας το παρακάτω ουράνιο τόξο,το οποίο βρήκα σαν ιδέα κάπου στο διαδίκτυο,αλλά δεν συγκράτησα πού ακριβώς.






Δέσποινα 💜












































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου