My Sweet Kindergarten

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2020

Παγκόσμια ημέρα των ζώων.

 Σήμερα, μπαίνοντας στην τάξη μας, αντικρίσαμε μερικές πατημασιές ενός ζώου, οι οποίες οδηγούσαν στη βιβλιοθήκη. Εκεί, ακολουθώντας τες, βρήκαμε ένα βιβλίο, ένα σκυλάκι και μια καρδιά, η οποία όμως, ήταν τσαλακωμένη και αυτό μας παραξένεψε. Φυσικά, σκεφτήκαμε πως οι πατημασιές οι οποίες μας οδήγησαν εκεί, ανήκαν στο σκυλάκι που βρήκαμε μαζί με τα υπόλοιπα πράγματα.




Πήραμε τα πράγματα από τη βιβλιοθήκη, τα παρατηρήσαμε για λίγο και ξεκινήσαμε να διαβάζουμε το βιβλίο, το οποίο, κάποια παιδιά το ήξεραν και κάποια το έβλεπαν για πρώτη φορά.


Κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης, και αφού ολοκληρώσαμε τη συζήτησή μας μετά από αυτήν, τα παιδιά κατάλαβαν ότι η τσαλακωμένη καρδιά ανήκει στον Ξουτ και είναι έτσι, γιατί οι άνθρωποι του φερόντουσαν πολύ άσχημα!
Τι χρειάζεται ,λοιπόν, ο Ξουτ και κάθε ζωάκι, για να μην έχει μια τσαλακωμένη καρδιά;
Αφού, βάλαμε τις εικόνες της ιστορίας στη σειρά, κατέγραψα τις απαντήσεις των παιδιών επάνω σε μικρά κόκαλα...


 

Έπειτα, ζωγραφίσαμε αυτό που θα κάναμε εμείς, αν βρίσκαμε τον Ξουτ στο δρόμο.


Και αφού μιλήσαμε για ζώα, είδαμε και δύο ιδιαίτερους πίνακες ζωγραφικής.

Περσική γάτα,David Hockney



Jackson Pollock,Horse

Τους παρατηρήσαμε, σταθήκαμε στο τοπίο, στα συναισθήματα των ζώων, στο πως φαίνεται το πρόσωπό τους και τη στάση του σώματός τους και καταγράψαμε αυτό που έβλεπε ο καθένας ότι δείχνουν οι πίνακες.


Ψηφίσαμε ποιος από τους δύο μας αρέσει περισσότερο και είχαμε ισοπαλία! Προσπαθήσαμε να κάνουμε κι ένα διάγραμμα με τουβλάκια.


Αν ψήφιζαν 4 παιδάκια τον έναν πίνακα και 6 τον άλλον πώς θα διαμορφωνόταν το διάγραμμα με τα τουβλάκια; Προσπαθήσαμε τώρα, να το φτιάξουμε αλλιώς.


Ακόμη, προσπαθήσαμε κι εμείς να φτιάξουμε τον πίνακα με τη γάτα. Χρωματίσαμε με νερομπογιές και ζωγραφίσαμε τον ουρανό, το χόρτο και τα λουλούδια, καθώς και κάθετες γραμμές για τα δέντρα. Τέλος, κολλήσαμε και τη λευκή γάτα.




Όλα τα έργα διαφορετικά, αλλά εξίσου όμορφα!
Δημιουργήσαμε στην τάξη μας και μια γωνιά με ιατρείο ζώων, για να φροντίζουμε τους μικρούς μας φίλους, το οποίο έχει πολλή ζήτηση!


Επίσης, προσθέσαμε κι ένα παιχνιδάκι στη γωνιά των μαθηματικών, στο οποίο ρίχνοντας το ζάρι, ταΐζουμε το σκυλάκι. 



Στο σπίτι μας, φύγαμε  ως σκυλάκια, τιμής ένεκεν στον Ξουτ!



Δέσποινα 💜


































                                                   

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου