My Sweet Kindergarten

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Πασχαλιάτικες κάρτες και ένα γλωσσικό παιχνίδι με πασχαλινές ευχές...

Αυτές τις μέρες,φτιάξαμε και τις πασχαλινές μας καρτούλες. Μέσα,γράψαμε τις πασχαλινές μας ευχές και βρήκαμε έτσι την ευκαιρία,να παίξουμε και ένα γλωσσικό παιχνίδι.Ολοκληρώσαμε και το πασχαλινό μας τσαντάκι από κουτιά δημητριακών,μέσα στο οποίο τοποθετούμε διάφορα πράγματα που κάνουμε και έχουν σχέση με το Πάσχα.Φεύγοντας την Παρασκευή για τις διακοπές μας,θα το πάρουμε μαζί μας στο σπίτι.


Για το τσαντάκι,απλά βρήκα μία φωτοτυπία για ζωγραφική στο διαδύκτιο,την οποία τα παιδιά χρωμάτισαν με μαρκαδόρους και νερομπογιές.Την κολλήσαμε στο κουτί μας,κόψαμε και τοποθετήσαμε  το χερούλι και έτοιμο!



Για τις κάρτες,δουλέψαμε ως εξής:

Χρωματίσαμε με νερομπογιές,ένα χαρτί Α4,κομμένο στη μέση.Χρησιμοποιήσαμε το πράσινο για το χορτάρι και το γαλάζιο για τον ουρανό.


Έπειτα,χρησιμοποιώντας δακτυλομπογιές και τα δάχτυλά μας,φτιάξαμε τις παπαρούνες.


Τέλος,πήραμε άσπρη δακτυλομπογιά και με ένα σφουγγαράκι,φτιάξαμε τα σύννεφα.όταν στέγνωσαν τις κολλήσαμε σε γαλάζιο χαρτόνι το οποίο ήταν κομμένο λίγο μεγαλύτερο του μεγέθους Α4.


Σκεφτήκαμε ευχές που λέμε το Πάσχα,ευχηθήκαμε ο ένας στον άλλον και τις γράψαμε στις κάρτες μας.


Ακόμη,παίξαμε και ένα παιχνίδι με τις πασχαλινές ευχές.


Είχα ετοιμάσει κάποια κόκκινα χάρτινα αυγά,τα οποία είχα κόψει στη μέση,σαν να είναι σπασμένα.Σε κάθε αυγό,είχα γράψει και απο μία πασχαλινή ευχή,η οποία κοβόταν στη μέση.Επίσης,είχα ετοιμάσει και καρτέλες με ολόκληρες τις πασχαλινές ευχες.
Άπλωσα τις ευχές κάτω και είπαμε ότι τα αυγουλάκια έσπασαν,τα σκορπίσαμε και αυτά κάτω και τώρα έπρεπε να τα ενώσουμε πάλι.




Τι καρτέλες με τις ευχές και τις λέξεις για τα αυγά,μπορείτε να τις εκτυπώσετε από εδώ:πασχαλινές ευχές-λέξεις,καρτέλες με ευχές

Και επειδή μας περίσσευε και λίγος χρόνος,που ποτέ δεν τον αφήνουμε να πάει χαμένος,μιας και ασχοληθήκαμε με αυγά,είπαμε να συμπληρώσουμε και έναν πίνακα διπλής εισόδου με αυτά.


Στον πίνακα είχαμε μεγέθη και χρώματα.Διαλέγαμε αυγουλάκια από κάτω και προσπαθούσαμε να καταλάβουμε σε ποιο τετραγωνάκι θα μπούνε ή και το αντίθετο.Βλέπαμε το μέγεθος και το χρωμα στον πίνακα εισόδου και έπειτα επιλέγαμε το αυγό που πιστεύαμε ότι ταίριαζε.



Επίσης,μπορείτε να εκτυπώσετε για τη γωνιά των μαθηματικών έναν πασχαλινό πίνακα διπλής εισόδου με αυγά,από εδώ:πασχαλινός πίνακας διπλής εισόδου,πασχαλινός πίνακας διπλής εισόδου

Δέσποινα 💜




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου