My Sweet Kindergarten

Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.

Χθες,η μέρα μας,ήτανε αφιερωμένη στον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.Τον εορτάζουμε στις 25 Μαρτίου!Τέτοια μέρα ήτανε που επισκέφτηκε ο Αρχάγγελος Γαβριήλ τη Μαρία.
Αρχικά,είδαμε πού βρίσκεται η εικόνα του Ευαγγελισμού στην ιστοριογραμμή μας


και μετά,μία γρήγορη επαναληψούλα στους μήνες που πέρασαν μέχρι να γεννηθεί ο Χριστός,για να μην ξεχνιόμαστε δηλαδή!9 μήνες στην κοιλίτσα της Παναγίας και μετράμε...Δεκέμβριος,σωστά!


Θυμηθήκαμε την ιστορία διαβάζοντας από εδώ.


Συζητήσαμε για τα σχόλια που υπάρχουν τριγύρω από το κείμενο,τι σημαίνει δηλαδή η λέξη Ευαγγελισμός,ποιοι έχουν εκείνοι την ημέρα την ονομαστική τους εορτή  κτλ..Στη συνέχεια, παρατηρήσαμε πολύ καλά τον Αρχάγγελο Γαβριήλ και την Παναγία και αναλύσαμε τις εικόνες τους με τη βοήθεια του παρακάτω κειμένου,


το οποίο,όπως και το παραπάνω,βρίσκονται στο βιβλίο: "25η Μαρτίου"
Πηνελόπης & Μαρίας Μωραϊτου.


Ακόμη,παρατηρήσαμε και συγκρίναμε δύο εικόνες που απεικονίζουν τον Ευαγγελισμό.Μία βυζαντινή αγιογραφία και έναν αναγεννησιακό πίνακα.Είδαμε τα χρώματα,βρήκαμε ομοιότητες και διαφορές,είπαμε ποια από τις δύο παρατηρούμε στις εκκλησίες μας,ψηφίσαμε ποια μας αρέσει περισσότερο..



Σειρά είχαν τα παζλ.Ένα με τα γράμματα της λέξης Ευαγγελισμός,τα βάζαμε στη σειρά και φτιάχναμε την εικόνα του Ευαγγελισμού και ένα με με κομμάτια που συνέθεταν τον παραπάνω πίνακα.




Η αγαπημένη στιγμή της ημέρας ήτανε η δραματοποίηση...


και η ώρα που παίρνουμε την κατασκευή μας σπίτι!Φέτος,φτιάξαμε ένα κουκλοθέατρο από κουτιά δημητριακών.Οι κούκλες μας,φυσικά,ήτανε η Παναγία και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ,τις οποίες κόλλησα σε γλωσσοπίεστρο,για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά.


Τη σκηνή που χρωματίσαμε και κολλήσαμε στο κουτί τη βρήκα εδώ:http://laoblogger.com/theater-clipart-black-and-white.html και την προσάρμοσα ώστε να ταιριάζει στο κουτί και τις φιγούρες του Αρχάγγελου και της Μαρίας εδώ:http://blogs.sch.gr/niparsen/2015/03/24/25%CE%B7-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85/#prettyPhoto,βέβαια,στο διαδίκτυο,υπάρχει πλήθος χρωμοσελίδων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.
Τέλος,τραγουδήσαμε και ένα τραγούδι,το οποίο το είχα στο φάκελό μου,δεν θυμάμαι πού το είχα δει και έπειτα ζωγραφίσαμε



Δέσποινα 💜




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου