My Sweet Kindergarten

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Μια Πασχαλινή ιστορία και η Μεγάλη Εβδομάδα.


Ένα πολύ όμορφο βιβλίο με ξεχωριστή εικονογράφηση για τα γεγονότα του Πάσχα,είναι το "Μια Πασχαλινή ιστορία" του Wildsmith Brian.


Εμείς,το διαβάσαμε,συζητήσαμε για αυτό και το περιεχόμενό του,είπαμε τις απόψεις μας,τι μας έκανε εντύπωση,τι συναισθήματα μας άφησε η ιστορία του Πάσχα και έπειτα,τοποθετήσαμε στη σειρά τα γεγονότα της ιστορίας,Είσοδος στα Ιεροσόλυμα,Μυστικό Δείπνο κτλ.


και τη διηγηθήκαμε ξανά,με δικά μας λόγια.


Είπα στα παιδιά,ότι όλα αυτά τα γεγονότα της Πασχαλινής ιστορίας,μαζί με πολλά άλλα,τα ξαναθυμόμαστε και τα ξαναζούμε στην εκκλησία τη Μεγάλη Εβδομάδα...Βηματίζουμε,μαζί με το Χριστό,από τη μέρα που μπήκε στην πόλη των Ιεροσολύμων,επάνω στο γαϊδουράκι του,μέχρι την Ανάστασή Του.
Επάνω σε ένα δρόμο,λοιπόν,τοποθετήσαμε,με τη σειρά,τα βήματα του Ιησού,από την Κυριακή των Βαΐων μέχρι την Κυριακή του Πάσχα.Αφού είχαμε δει και συζητήσει  για τις εικόνες,τις βάλαμε κάτω από το σωστό βήμα,βλέποντας ποια ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας ήταν γραμμένη σε αυτό και κάνοντας αντιστοίχιση με τον τίτλο της κάθε εικόνας,αλλά και με αυτά που θυμόμασταν από όσα είχαν προηγηθεί στη συζήτηση που κάναμε.




Επίσης,μία χρονιά,παλαιότερα,είχα φτιάξει κάποιες τρισδιάστατες κατασκευές για κάθε μία μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας.Σκέφτηκα,να τις παρουσιάσω στα παιδιά και να τις τοποθετήσουν κάτω από τις σωστές εικόνες.





Τις παραπάνω κατασκευές,τις είχα βρει ψάχνοντας στο διαδίκτυο,αλλά δεν έχω κρατήσει τα αρχεία..
Επίσης,για τη Μεγάλη Εβδομάδα,κατασκευάσαμε και ένα βιβλιαράκι με τα τυπώματα των χεριών μας.


                                      


Το βιβλίο που έφτιαξα,μπορείτε να το εκτυπώσετε από εδώ:

Για κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, μπορείτε να φτιάξετε τα τυπώματα που εσείς φαντάζεστε. Επίσης, στη Μεγάλη Δευτέρα και στη Μεγάλη Τρίτη, δεν έβαλα αυτά που ακούγονται εκείνη την ημέρα στην εκκλησία μας, δηλαδή, την άκαρπη συκιά και την παραβολή των 10 παρθένων, αλλά έγραψα τα γεγονότα που έγιναν αμέσως μόλις μπήκε ο Ιησούς στην πόλη των Ιεροσολύμων, πρώτα την εκδίωξη των πωλητών από το Ναό και δεύτερον τις τελευταίες εντολές που έδωσε στους Μαθητές Του, με μεγαλύτερη από όλες την αγάπη, προς κάθε άνθρωπο, για να είναι πιο προσιτά στα παιδιά.



Δέσποινα 💜





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου