My Sweet Kindergarten

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Το "Πάσχα του Πασχάλη" και το δικό μας Πάσχα!

Διαβάσαμε το βιβλίο Το Πάσχα του Πασχάλη της Μαρίας Ανδρικοπούλου.


Στο τέλος της ιστορίας,ο Πασχάλης,ένα μικρό λαγουδάκι,ανακαλύπτει αναπάντεχα ένα δέντρο, μια πασχαλιά,που μοσχοβολάει υπέροχα και γίνεται η πρώτη καινούρια του φίλη,καθώς,μόλις έχει μετακομίσει από το αγάπημένο του αγρόκτημα στην πόλη,κάτι που δεν του αρέσει καθόλου.Απο εδώ και πέρα όμως,θα αλλάξουν τα πράγματα!

Αφού αναλύσαμε το βιβλίο και κάναμε το παρακάτω φύλλο εργασίας,



στη συνέχεια,μιλήσαμε για το δικό μας Πάσχα.Τι μας έρχεται στο μυαλό,όταν ακούμε αυτή τη λέξη;είπαμε πολλά και διάφορα και τα σημειώσαμε.


Έπειτα,για να δούμε ακόμη περισσότερες λέξεις που έχουν σχέση με το Πάσχα,κάναμε και ένα σταυρόλεξο ομαδικά.



Το σταυρόλεξο είναι από εδώ πασχαλινό σταυρόλεξο,απλά εγώ το εκτύπωσα σε Α3 και το έχω πλαστικοποιήσει για να μπορώ να το χρησιμοποιώ όλες τις χρονιές.
Και αφού εμπλουτίσαμε και άλλο το λεξιλόγιό μας σε σχέση με το Πάσχα και θυμηθήκαμε πράγματα που είχαμε ξεχάσει,ζωγραφίσαμε τελικά,τί είναι για εμάς το Πάσχα,αφού πρώτα μου υπαγόρευσαν και έγραψα.Ο καθένας παρουσίασε στους υπόλοιπους αυτό που είπε και ζωγράφισε..



το Φύλλο εργασίας το εκτυπώνετε από εδώ:Τι σημαίνει για εμένα το Πάσχα;-φύλλο εργασίας.

Τέλος,φτιάξαμε και μία πασχαλινή κορνίζα με τις φωτογραφίες μας.Χρωματίσαμε τα αυγουλάκια,τα κόψαμε και τα κολλήσαμε επάνω σε ένα κόκκινο στεφανάκι.


Τα αυγά και την κατασκευή μπορείτε να τη δείτε εδώ:πασχαλινή κορνίζα.

Δέσποινα 💜





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου