My Sweet Kindergarten

Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Η ζωή του Χριστού.



Πάντοτε,πριν ξεκινήσουμε να ασχολούμαστε στην τάξη μας για τα γεγονότα του Πάσχα,κάνουμε μία γενικότερη αναφορά στη ζωή του Χριστού.Έχουμε μιλήσει ξανά για τον Ιησού,γυρνώντας από τις διακοπές των Χριστουγέννων,οπότε και έχουμε "μείνει"στην Βάπτισή Του.Έτσι τώρα συνεχίζουμε,με την εκλογή των 12 μαθητών και τα θαύματα που έκανε ο Κύριος,για να φτάσουμε έπειτα και στα Πάθη του.
Θέλω, γενικά τα παιδιά,να έχουν στο μυαλό τους μία χρονική σειρά,με την οποία συμβαίνουν τα πράγματα.Έτσι εδώ,είχαμε ξεκινήσει με τον Ευαγγελισμό και τη Γέννηση,έπειτα ο Χριστός μεγάλωσε,βαπτίστηκε και τώρα διαλέγει τους μαθητές,κάνει τα θαύματα κι έπειτα σταυρώνεται και ανασταίνεται.
Ξεκινήσαμε βλέποντας εικόνες με γεγονότα από τη ζωή του Χριστού..Σε κάποιες γνωρίζαμε τι εικονιζόταν και σε κάποιες άλλες όχι.Μετά από συζήτηση,αντιστοιχίσαμε τους τίτλους στις κάρτες μας.


Έπειτα,αρχίσαμε να βάζουμε κάτω από αυτές τους αριθμούς,με τη σειρά την οποία πιστεύαμε ότι έγιναν.


Τέλος,έχοντας οδηγούς τους αριθμούς κάτω από τις εικόνες,τοποθετήσαμε με τη σειρά τις κάρτες.


Ολοκληρώσαμε "κατασκευάζοντας"μία μικρή εκκλησία,στα παραθυράκια της οποίας κολλήσαμε διάφορες στιγμές από τη ζωή του Χριστού.Κάτω από τις εικόνες,γράψαμε τι απεικονίζει η κάθε μία.Κάποια προνήπια,προσπάθησαν απλά να αντιστοιχίσουν τη σωστή λέξη.



Εδώ μπορείτε να βρείτε την εκκλησία:εκκλησία-η ζωή του Χριστού,την οποία εγώ μετά εκτύπωσα σε Α3 και τις εικόνες που χρησιμοποίησα, εδώ:https://www.prekinders.com/easter-life-of-jesus-cross/ και https://www.teacherspayteachers.com/Product/Jesus-Flap-Book-Freebie-1797289.

Δέσποινα 💜
































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου