My Sweet Kindergarten

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019

Το Νου σου...


Θα αναρωτιέστε τι είναι αυτά τα χρωματιστά μα και μαύρα συγχρόνως κουτάκια...εδώ μέσα,λοπόν,κατοικεί ένα πολύ περίεργο πλασματάκι που το όνομά του είναι..σσσ...για κάντε ησυχία να ακούσουμε το όνομά του.Πολλή ησυχία,γιατί για να το ακούσουμε αυτό το πλασματάκι πρέπει να είμαστε απόλυτα ήσυχοι,ήρεμοι και συγκεντρωμένοι.Δεν μιλάει με λόγια αυτό που κατοικεί εδώ.Μόνο με σκέψεις.Για αυτό χρειάζεται να του δώσουμε προσοχή!
Αυτά είπα και στα παιδιά πριν τους παρουσιάσω τον κάτοικο του κουτιού.


Και να, άρχισε σιγά σιγά να αχνοφαίνεται.Είναι ο όμορφος και χρωματιστός Νους!Ο Νους,μπορεί να γίνει τα πάντα!Μπορεί να γίνει πολύ πολύ μεγάλος,


αλλά και πολύ πολύ μικρός...


Μπορεί να μεταμορφωθεί σε όποιο σχήμα θέλει,σε έναν κύκλο ας πούμε


ή σε μία καρδιά.


Ο Νους,αλλάζει πολλά χρώματα!Γίνεται κόκκινος όταν αγαπάει ή κίτρινος όταν γελάει!



Όταν όμως ο Νους λυπάται,τότε γίνεται μαύρος!Κατάμαυρος!



Κάπως έτσι παρουσίασα στα παιδιά τον Νου.Και όταν τελείωσα,ειδικά στο σημείο που έβαλα χρωματιστό τον Νου στο κουτί κι έπειτα έβγαλα την μαύρη κορδέλα από μέσα,τα παιδιά μου είπαν,κυρία,είναι μαγικός ο Νους!!! 

Στη συνέχεια χωριστήκαμε σε ομάδες και η κάθε ομάδα πήρε το δικό της κουτί.Γνωρίστηκαν λίγο καλύτερα με τον Νου κι έπειτα τον μεταμόρφωσαν σε ότι φαντάστηκε η κάθε μία τους.

  
                                      

    







Σε ένα φωτεινό μισοφέγγαρο,


σε ένα όμορφο δελφίνι,


σε ένα μακρύ σκουλήκι


και σε ένα μικρό ψάρι.


Και μετά,λοιπόν,από όλη αυτήν την προεργασία,ξεκινήσαμε να διαβάζουμε το υπέροχο βιβλίο,με τίτλο: "το Νου σου",



το οποίο περιγράφει όλα αυτά που έδειξα προηγουμένως στα παιδιά και ακόμη περισσότερα.
Δεν ολοκλήρωσα την ίδια μέρα το βιβλίο. Ήθελα τα παιδιά να έχουν την αγωνία του τι θα γίνει στη συνέχεια.Άφησα την ιστορία στο σημείο όπου ένας Βασιλιάς φυλακίζει το Νου,γιατί κάποιοι τον ζήλεψαν για αυτά που μπορούσε να κάνει!



Φυσικά, ο Νους, έγινε μαύρος στη φυλακή από τη λύπη του.


Την επόμενη μέρα,παρέα με το αμείωτο ενδιαφέρον των παιδιών,συνεχίσαμε την ανάγνωση.Τι γίνεται τελικά;Εννοείται πως Ο Νους ελευθερώνεται με τρόπο μαγικό που μόνο αυτός ξέρει!Του τον θύμισε ένα πουλάκι,γιατί ο ίδιος το είχε ξεχάσει.Δεν σας λέω πώς,σας αφήνω να μπείτε στον πειρασμό να πάρετε το βιβλίο και να το διαβάσετε και εσείς με τα παιδιά.Πάντως ο Νους ελευθερώνεται,γιατί στην πραγματικότητα ποτέ μα ποτέ κανείς δεν μπορεί να τον φυλακίσει!


Μετά από αυτό,τα παιδιά χρωμάτισαν το καθένα το κουτί του,έκοψαν τα μαλλιά,τα πόδια και τα χέρια και πήραν σπίτι ο καθένας τον Νου του.






Ομολογώ,ότι ήταν μια από τις πιο πετυχημένες και δημιουργικές δραστηριότητες που έχω κάνει.Και ευχαριστώ τόσο πολύ τη φίλη μου Ευγενία,που για μένα είναι η καλύτερη νηπιαγωγός του κόσμου και με εμπνέει με τις ιδέες της να κάνω πάντα τόσο όμορφα πράγματα...💋💋
Το συγκεκριμένο βιβλίο,το δούλεψα λίγο πριν το Πολυτεχνείο.Νομίζω του ταιριάζει πολύ αυτή η περίοδος. 


Δέσποινα 💜






























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου