My Sweet Kindergarten

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019

Φθινοπωρινά και άλλα παιχνίδια για τις γωνιές και όχι μόνο..

Αυτές τις ημέρες παίξαμε πολλά πολλά παιχνίδια,τα οποία τοποθετήσαμε στις γωνιές μας..



Ποιο σκιουράκι θα μαζέψει τα περισσότερα βελανίδια;
Εκτύπωσα τον τροχό,βελανίδια,σκιουράκια και τα καλάθια τους,τα πλαστικοποίησα κ έτοιμο το παιχνίδι.Τα παιδιά γυρίζουν τον τροχό και τοποθετεί το καθένα στο καλάθι του τόσα βελανίδια όσα και ο αριθμός που έτυχε.Νικητής είναι αυτός που θα μαζέψει τα περισσότερα.Πάντοτε,τοποθετώ έξω από το κουτί στο οποίο βάζω το παιχνίδι φωτογραφία με το υλικό που υπάρχει μέσα,για να διευκολύνονται τα παιδιά όταν αναζητούν να παίξουν τα παιχνίδια στις γωνιές.



Βάζω τα μανταλάκια στους σκαντζόχοιρους.
Βρήκα και εκτύπωσα αυτούς τους σκαντζόχοιρους.Τα παιδιά πρέπει να βάλουν στην πλάτη των σκαντζόχοιρων τόσα μανταλάκια όσα λέει ο αριθμός επάνω στον κάθε σκαντζόχοιρο.
Τους σκαντζόχοιρους μπορείτε να τους βρείτε εδώ: http://jardindalysse.com/wp-content/uploads/herisson-pinces-%C3%A0-linge.pdf





Βάζω τους νάνους στα σπιτάκια τους.
Σε κάθε μανιταράκι-σπιτάκι έχω γράψει τους αριθμούς από το 1-10.Αυτό που έχουν να κάνουν τα παιδιά,είναι να βάλουν σε κάθε μανιτάρι τόσους νάνους όσους λέει ο αριθμός.Για να τα βοηθήσω λίγο περισσότερο,έχω τοποθετήσει τόσες τελίτσες στα μανιτάρια,όσο ο αριθμός σε κάθε πόρτα.

Βρίσκω τους αριθμούς και τους τοποθετώ στην καρτέλα.


Τα παιδιά,προσπαθούν να βρούνε και να ξεχωρίσουν τους αριθμούς μέσα από το κουτί με τα καπάκια κι έπειτα τους τοποθετούν στη σωστή θέση στην καρτέλα.



Οδηγώ τα αυτοκινητάκια στους δρόμους-αριθμούς.
Εκτύπωσα τις καρτέλες από εδώ https://www.imageneseducativas.com/wp-content/uploads/2018/04/Numeros-guiados-para-infantil_Parte1.pdf και εδώ https://www.imageneseducativas.com/wp-content/uploads/2018/04/Numeros-guiados-para-infantil_Parte2.pdf  και απλά τα παιδιά οδηγούν τα αυτοκίνητα όπως δείχνουν τα βέλη επάνω στους αριθμούς.


Δέσποινα 💜





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου