My Sweet Kindergarten

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2021

" Η χιονονιφάδα!"


(Ψηλά στον ουρανό, ένα χειμωνιάτικο βράδυ φτιάχτηκε μια χιονονιφάδα. Κι άρχισε να χοροπηδά, να στροβιλίζεται και να στριφογυρνάει ανάμεσα στα σύννεφα. Σύντομα άρχισε να πέφτει.

Με εξαιρετική γλώσσα και πανέμορφη εικονογράφηση, ο Benji Davies αφηγείται την ιστορία ενός μικρού κοριτσιού, της Νοέλ, και μιας χιονονιφάδας, που λαχταρούν να βρουν τη δική τους ξεχωριστή θέση στον κόσμο.- Από τη σύνοψη του βιβλίου).



Αυτό είναι ένα βιβλίο, που το αγαπήσαμε πολύ!
Όταν ολοκληρώσαμε την ανάγνωσή του, ζωγραφίσαμε την αγαπημένη μας σκηνή








και στη συνέχεια, τα παιδιά ήθελαν να φτιάξουμε κι εμείς τη λαμπερή χιονονιφάδα επάνω στο δέντρο.
Ξεκινήσαμε ζωγραφίζοντας ένα γαλάζιο φόντο επάνω σε λευκό χαρτονάκι. Βάλαμε και μερικές πινελιές άσπρης τέμπερας, για να το κάνουμε πιο χειμωνιάτικο.


Όταν στέγνωσε, σχεδιάσαμε με καφέ μαρκαδόρο μια λεπτή γραμμή, η οποία συμφωνήσαμε ότι θα ήταν ο κορμός του δέντρου, επάνω στο οποίο έλαμψε η χιονονιφάδα. Και ζωγραφίσαμε, ο καθένας όπως ήθελε, τα κλαδιά του δέντρου του, με πράσινη τέμπερα.




Στην κορυφή του δέντρου, σχεδιάσαμε με άσπρο χρώμα τη χιονονιφάδα και την κάναμε να λάμψει με μπόλικη χρυσόσκονη.





Όμως, επειδή αγαπάμε τις χιονονιφάδες, δεν θέλαμε να σταματήσουμε εδώ.
Έτσι, κατασκεύασα μερικές από γλωσσοπίεστρα, κολλώντας τες με σιλικόνη. Τα παιδιά τις έβαψαν κι έριξαν επάνω τους μπόλικη χρυσόσκονη και ασημόσκονη.






Την επόμενη μέρα, έγινε κάτι μαγικό...Η Χιονονιφάδα μας επισκέφτηκε! Στολίσαμε μαζί της ένα δέντρο, τραγουδήσαμε, παίξαμε και χορέψαμε. Ήταν υπέροχα!



Δέσποινα 💜
















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου