My Sweet Kindergarten

Τρίτη 21 Δεκεμβρίου 2021

"Χιονίζει."

 




Το βιβλίο του Έρικ Καρλ "Χιονίζει", σε συνδυασμό με τα προηγούμενα βιβλία που διαβάσαμε και γνωρίσαμε μέσα από αυτά την αξία και τη χαρά του να προσφέρεις, μας έδωσε την ευκαιρία και την ιδέα να θελήσουμε να κάνουμε κι εμείς πράξη την προσφορά μας στους άλλους.
Πώς ξεκινήσαμε...

Στην τάξη μας έφτασε ένας φάκελος από το ταχυδρομείο, ο οποίος απευθυνόταν στα παιδιά και αποστολέας ήταν: "Τα ζώα της φάρμας 1,2,3,4,5".
Αυτό, κάτι μας θύμισε. Ήταν ένα βίντεο που είχαμε δει κάποιες μέρες νωρίτερα.



Μέσα στον φάκελο, υπήρχε μία εικόνα, η οποία μας προκαλούσε να μπορέσουμε να ανακαλύψουμε πού άνηκε.


Ξεκινήσαμε να ψάχνουμε τριγύρω για κάποιο στοιχείο που να ταίριαζε και τελικά, σε μια στιγμή, βρήκαμε το βιβλίο του Έρικ Καρλ. Μήπως η εικόνα βρισκόταν εκεί μέσα; Ναι!


Οπότε, η σκέψη των παιδιών ήταν ότι τα ζώα 1,2,3,4 και 5 μας έστειλαν αυτόν τον φάκελο, θέλοντας να μας πούνε να διαβάσουμε το βιβλίο και στο τέλος, να κάνουμε κι εμείς αυτό που δείχνει η εικόνα.
Να στολίσουμε, δηλαδή ,ένα δέντρο και να βάλουμε κάτω από αυτό δώρα.
Και έτσι κάναμε. Αφού διαβάσαμε το βιβλίο, βρήκαμε ένα μικρό δέντρο στην αυλή μας και το στολίσαμε με τα στολιδάκια που είχαμε φτιάξει τις προηγούμενες μέρες.


Και αποφασίσαμε να φέρουμε από το σπίτι μας πράγματα, τα οποία θα μπορούσαν να έχουν ανάγκη άλλοι άνθρωποι, όπως, ρούχα, παπούτσια, παιχνίδια, βιβλία...να τα αφήσουμε κάτω από το δέντρο και να τα πάρει αυτός που τα χρειάζεται.


Και πραγματικά, την επόμενη μέρα, τα παιδιά, γεμάτα ενθουσιασμό, είδαν ότι τα πράγματα δεν υπήρχαν πια κάτω από το δέντρο! Πήγαν εκεί, όπου άλλα παιδιά, τα χρειαζόντουσαν πολύ!
Και κάπως έτσι, νιώσαμε κι εμείς έμπρακτα τη χαρά του να προσφέρεις...

Η μέρα μας τελείωσε φτιάχνοντας ένα καδράκι.
Βάψαμε το φόντο.



Όταν στέγνωσε, κολλήσαμε επάνω τον γέρο του βιβλίου και πάνω από αυτό, τοποθέτησα ένα φύλλο από μια διαφάνεια.
Και ξεκινήσαμε να προσθέτουμε εκεί, με άσπρη τέμπερα, το χιόνι.




Έτσι, όταν σηκώναμε τη διαφάνεια το χιόνι σταματούσε και όταν την κατεβάζαμε χιόνιζε. Φάνηκε μαγικό στα παιδιά...





Δέσποινα 💜



























 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου