My Sweet Kindergarten

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021

Φύλλα φθινοπωρινά!

 Όλα ξεκίνησαν διαβάζοντας το όμορφο βιβλίο "ο κλέφτης των φύλλων", της Hemming Alice.



<<Ο ΣΚΙΟΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ!
Μέχρι χθες το δέντρο του ήταν γεμάτο πανέμορφα φύλλα. Σήμερα, όμως, κάποια φύλλα έλειπαν... που σημαίνει ότι κάποιος τα κλέβει!
ΑΡΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ... ΕΝΑΣ ΚΛΕΦΤΗΣ ΦΥΛΛΩΝ!
Μια πανέξυπνη, αστεία ιστορία που μιλάει για την τεράστια έκπληξη ενός σκίουρου, κάθε φορά που αλλάζουν οι εποχές του χρόνου. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)>>.


Έτσι, αποφασίσαμε κι εμείς να βγούμε στην αυλή μας, να παρατηρήσουμε τα φύλλα και τα χρώματά τους και να ανακαλύψουμε, αν τελικά, υπάρχει και κοντά μας αυτός ο "κλέφτης" των φύλλων. Με την ευκαιρία, μαζέψαμε και μερικά! Όλο και κάτι θα μας χρειαστούν...


Τα παιδιά, λάτρεψαν τον πρωταγωνιστή του βιβλίου, τον σκίουρο κι έτσι ήταν μια ωραία ιδέα να μεταμορφωθούμε κι εμείς σε σκιουράκια. Κατασκευάσαμε ένα εύκολο καπέλο



και με τα φυλλαράκια μας στο χέρι, ξεκινήσαμε να παίζουμε ένα παιχνίδι.
Χωριστήκαμε σε δύο ομάδες. Σκοπός της κάθε ομάδας ήταν, να αφήσει πρώτη όλα τα φύλλα της μέσα στο καλαθάκι που υπήρχε στο τέλος μιας διαδρομής.
Για να περάσει αυτήν τη διαδρομή, ο κάθε παίχτης έριχνε το ζάρι και προχωρούσε τόσα στεφάνια, όσα έδειχνε ο αριθμός. Τα παιδιά έπρεπε να πετύχουν ακριβώς τον αριθμό που χρειαζόταν για να αφήσουν το φύλλο τους κι έτσι κάναμε πολλούς συνδυασμούς πρόσθεσης και αφαίρεσης. 








Παίξαμε το παιχνίδι αρκετές φορές, γιατί άρεσε πολύ στα παιδιά.
Μετά, συγκεντρώσαμε όλα τα φύλλα σε ένα καλάθι και καθίσαμε σε κύκλο.
Κάθε παιδί έριχνε το ζάρι και έβγαζε από το καλάθι τόσα φύλλα, όσα έδειχνε ο αριθμός.








Στη συνέχεια, τους μοίρασα μία εργασία, η οποία είχε επάνω φύλλα με διάφορους αριθμούς.
Τα παιδιά, έριχναν και πάλι το ζάρι και προσπαθούσαν να χρωματίσουν στο χαρτί τους, τα φύλλα στα οποία ήταν γραμμένο το συγκεκριμένο νούμερο που έτυχαν.







Ακόμη, αποφασίσαμε να παρατηρήσουμε λίγο καλύτερα ένα φύλλο, το οποίο διάλεξε ο καθένας και να καταγράψουμε τις παρατηρήσεις μας. Το ύψος του φύλλου μας το μετρήσαμε με τουβλάκια.










Κι επειδή είμαστε "παιδιά της τέχνης", για να χαλαρώσουμε, φτιάξαμε ένα όμορφο καδράκι με δέντρα φθινοπωρινά από εφημερίδες και τέμπερα.
Στην αρχή δημιουργήσαμε το φόντο, χορτάρι και ουρανό



και στη συνέχεια προσθέσαμε τα δέντρα.









Κατασκευάσαμε κι ένα ανθρωπάκι με φύλλα φθινοπωρινά.








Δέσποινα 💜















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου