My Sweet Kindergarten

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

"Τα καπέλα της Χιονοχώρας!" ( ΄Β μέρος) - Χιονανθρωποσυγκρίσεις και γλώσσα.

 


Η ενασχόλησή μας με τη Χιονοχώρα και τους χιονάνθρωπους συνεχίστηκε, γιατί μας άρεσε ιδιαίτερα.

Αυτή τη φορά, παίξαμε ένα γλωσσικό παιχνίδι, στο οποίο τα καπέλα των χιονάνθρωπων είχαν επάνω γραμμένες διάφορες φωνές και στα σώματά τους, εικόνες. Τα παιδιά, έπρεπε να δώσουν σε κάθε χιονάνθρωπο το σωστό καπέλο, ανάλογα με την αρχική φωνή της εικόνας.






Στο αρχείο που υπάρχει εδώ, μπορείτε να βρείτε και να εκτυπώσετε τους χιονάνθρωπους με τα καπέλα: Χιονάνθρωποι γλώσσα-αρχικές φωνές.

Έπειτα είπαμε να κατασκευάσουμε κι εμείς καπέλα με αρχικές φωνές, ο καθένας το πρώτο γράμμα του ονόματός του και να το τοποθετήσουμε στο χιονάνθρωπο που θα είναι φτιαγμένος από το όνομά μας.



Όταν τελειώσαμε, συγκεντρωθήκαμε όλοι μαζί για να δούμε και να συγκρίνουμε τους χιονάνθρωπούς μας. Ο καθένας, αφού μετρούσε πόσα γράμματα είχε, τον τοποθετούσε πάνω από το σωστό καρτελάκι που είχε τον αντίστοιχο αριθμό.




Αφού είδαμε ποιος είναι ο μεγαλύτερος και ο μικρότερος, ποιοι έχουν τον ίδιο αριθμό γραμμάτων, ποιοι λιγότερα και ποιοι περισσότερα, συμπληρώσαμε ένα διάγραμμα, παρατηρώντας τα στοιχεία που είχαμε μπροστά μας.



Τα περισσότερα παιδιά, είχαν στο όνομά τους 4 γράμματα, ακολουθούσαν αυτά με 6,7 και 8 γράμματα ενώ από ένα όνομα είχε 5, 9, 12 και 13 γράμματα. 10 και 11 γράμματα δεν είχε κανένα όνομα!

Δεν τελειώσαμε όμως εδώ! Συγκρίναμε το όνομά μας με αυτό του χιονάνθρωπου και σημειώσαμε ποιος είχε τα περισσότερα και ποιος τα λιγότερα γράμματα, παρατηρώντας τα κουτάκια που χρωματίσαμε.




Τα φύλλα εργασίας, μπορείτε να τα εκτυπώσετε από εδώ: Φτιάχνω το διάγραμμα,

Προβλέπεται συνέχεια...

Δέσποινα 💜

































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου