My Sweet Kindergarten

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

Τάρανδος στη χιονόμπαλα!

Με το χιόνι να βρίσκεται στην αυλή μας, μπήκαμε για τα καλά σε διάθεση χειμωνιάτικη κι έτσι σκέφτηκα να δείξω στα παιδιά ένα βίντεο που είχε πολύ χιόνι!

Πρόκειται για μια πολύ μικρή ταινία, στην οποία πρωταγωνιστής είναι ένας τάρανδος. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι ότι κάθε βράδυ, μόλις πέφτει για ύπνο, το σπίτι του αρχίζει και κουνιέται, τα πάντα πέφτουν γύρω του και έξω από το σπίτι του γεμίζει χιόνι. Κάθε μέρα ο τάρανδος τα συμμαζεύει και τα καθαρίζει και κάθε βράδυ αυτά ξαναγίνονται χάλια...


Έδειξα, λοιπόν, το βίντεο στα παιδιά, πριν όμως τελειώσει και αποκαλυφθεί ότι ο τάρανδος ζούσε σε μία χιονόμπαλα και για αυτό το σπίτι του κουνιόταν, αφού κουνούσε τη χιονόμπαλα ένα κοριτσάκι, το σταμάτησα και ρώτησα τα παιδιά να μου πούνε τι πιστεύουν πως συμβαίνει και κουνιέται το σπίτι του τάρανδου.
Οι σκέψεις των παιδιών...


Συνέχισα το βίντεο και το άφησα να παίξει μέχρι το τέλος. Και τα παιδιά, φυσικά, έμειναν με ανοιχτό το στόμα μόλις κατάλαβαν γιατί τελικά κουνιόταν το σπίτι του τάρανδου!
Στη συνέχεια, συζητώντας για τη ζωή του τάρανδου μέσα στη χιονόμπαλα, είπα στα παιδιά να σκεφτούν και να φανταστούν πώς θα ήταν η δική τους ζωή αν ζούσαν και αυτά μέσα σε μία χιονόμπαλα. Κατέγραψα τις απαντήσεις τους


και στη συνέχεια κάναμε το ίδιο πιο ατομικά, καταγράφοντας την απάντηση του κάθε παιδιού σε μία χάρτινη βάση χιονόμπαλας.




Συμπληρώσαμε το παρακάτω φύλλο εργασίας


κι έπειτα ξεκινήσαμε να δημιουργούμε τη δική μας χιονόμπαλα. Κόψαμε τους κύκλους, φτιάξαμε το χιόνι με κιμωλία και ζωγραφίσαμε μέσα σε αυτήν ότι μας άρεσε. Επίσης, το κάθε παιδί έβαλε μέσα στη χιονόμπαλα και τον εαυτό του, κολλώντας μία φωτογραφία του.




Ακόμη, ενώσαμε τις τελείες από το 1 έως το 10 και σχεδιάσαμε έτσι έναν τάρανδο.Χρωματίσαμε όπως μας άρεσε.




Μπορείτε να εκτυπώσετε τα φύλλα εργασίας πατώντας εδώ: Βάση χιονόμπαλαςΦύλλο εργασίας-ποιο ήταν το πρόβλημα του τάρανδουΕνώνω τις τελείες.

Δέσποινα 💜




























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου