My Sweet Kindergarten

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

2021! Η υπόσχεσή μου για την καινούρια χρονιά κι ένα παιχνίδι για το ''ποδαρικό''!

 Ο ερχομός της καινούριας χρονιάς, μας δίνει την ευκαιρία να αναθεωρήσουμε για πολλά πράγματα αλλά και να προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι!

Για αυτό κι εμείς στο νηπιαγωγείο μας, σκεφτήκαμε να δώσουμε μία υπόσχεση στον εαυτό μας.


Τα παιδιά υποσχέθηκαν διάφορα πράγματα. Πρώτα όμως, είδαμε μερικές λέξεις, που αν τις κάνουμε πράξη, γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.


Παρουσίαζα στα παιδιά τρεις τρεις τις λέξεις, βλέπαμε το επίθετο, προσπαθούσαμε να περιγράψουμε τι σημαίνει ( εδώ ακούσαμε και μάθαμε πολλές λέξεις που μας άρεσαν και μας έκαναν εντύπωση) και στη συνέχεια κάναμε αντιστοίχιση με το ουσιαστικό.


Έπειτα, ο καθένας μας επέλεξε μια λέξη για τον εαυτό του, η οποία θα ήταν και η υπόσχεσή του για την καινούρια χρονιά.
Τις συνθέσαμε με τη βοήθεια μιας καρτέλας με τη λέξη που είχαμε διαλέξει και την κολλήσαμε σε μια μικρή κατασκευή που φτιάξαμε λίγο πριν, κόβοντας και κολλώντας έναν κύκλο για κεφάλι, ένα τρίγωνο για καπέλο και συνθέτοντας σε αυτό το 2021....







Μιλήσαμε λίγο και για το 2021.Βάλαμε στη σειρά τους αριθμούς για να το σχηματίσουμε και από κάτω τοποθετήσαμε τόσα αντικείμενα, όσα έπρεπε στον κάθε αριθμό.


Στη συνέχεια, παίξαμε λίγη μουσική...Τόσοι χτύποι, όσοι οι αριθμοί στο 2021.Τα μουσικά όργανα που επιλέξαμε ήταν το ντέφι και ένα αυτοσχέδιο, ας το πούμε, τύμπανο. Φυσικά, στην αρχή, κάναμε λίγη εξάσκηση, χτυπώντας τα χέρια μας, τα δάχτυλά μας και τα πόδια μας. Έπειτα, προχωρήσαμε στα μουσικά όργανα.



Ώρα να αποτυπώσουμε αυτά που μάθαμε. Καθίσαμε όλοι μαζί και το κάθε παιδί, έχοντας μπροστά του ένα φύλλο με γραμμένο επάνω του το 2021, επέλεγε πόσους χιονάνθρωπους, πόσες χιονονιφάδες και πόσα αστέρια θα πάρει και θα κολλήσει επάνω στο φύλλο αυτό.






Η ιδέα για το φύλλο εργασίας είναι από εδώ: https://apeirotakia.blogspot.com/2018/01/2018.html

Με τα προνήπια επίσης, φτιάξαμε το 2021 με τυπώματα, διαλέγοντας κάθε φορά και ένα διαφορετικό χρώμα.




Στο τέλος, μιλώντας για το ποδαρικό της νέας χρονιάς και αφού κάναμε κι ένα στην τάξη μας μπαίνοντας μέσα με το δεξί, παίξαμε κι ένα παιχνίδι που μας άρεσε πολύ!
Σκόρπισα στο πάτωμα πατούσες από το δεξί και το αριστερό μας πόδι. Στο άκουσμα της μουσικής τα παιδιά κινούνταν γύρω από αυτές. Όταν, όμως, η μουσική σταματούσε, έπρεπε να σταθούνε δίπλα στην πατούσα που ήταν κοντά τους εκείνη τη στιγμή, βάζοντας το πόδι που ταιριάζει με αυτήν, το δεξί ή το αριστερό.





Αρχικά, μου φάνηκε πως θα ήταν δύσκολο για τα παιδιά, αλλά είπα να το δοκιμάσω έστω για να κινηθούμε και να διασκεδάσουμε. Τελικά, τα πήγαν πάρα πολύ καλά, ακόμη και τα προνήπια!

Όλα τα αρχεία που χρησιμοποίησα βρίσκονται εδώ: https://drive.google.com/file/d/1V0xzRNUN7yBicoHenSo7qqINGwqzUp2v/view?usp=sharing




Δέσποινα 💜






































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου