My Sweet Kindergarten

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Οι ήπειροι της γης.Διάφορες κατασκευές και ένα μαθηματικό παιχνίδι.



Μιλώντας για τις ηπείρους της γης,κάναμε διάφορες δραστηριότητες,όπως και πέρυσι,τις οποίες μπορείτε να δείτε εδώ: https://mysweetkindergarten.blogspot.com/search/label/%CE%AE%CF%80%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%BF%CE%B9.
Ακόμη,με αφορμή τους Ολυμπιακούς Κύκλους,κατασκευάσαμε μια αλυσίδα,στην οποία ενώσαμε όλες τις ηπείρους,την κάθε μία με το δικό της χρώμα,γράψαμε το αντίστοιχο όνομα επάνω σε κάθε κύκλο κι έτσι θελήσαμε να διδάξουμε την ενότητα όλων των λαών.Η διαδικασία ήταν πολύ απλή.Αφού είδαμε τους κύκλους,



το υλικό είναι από εδώ: http://taniamanesi-kourou.blogspot.com/2014/01/blog-post_9174.html,

κόψαμε τις λωρίδες και τις κολλήσαμε,περνώντας στην κάθε μία και έναν κύκλο.





Επίσης,κάποιες από τις κατασκευές που κάναμε ήταν τοτέμ από ρολά κουζίνας και ονειροπαγίδες από χάρτινα πιατάκια,







ασιατικό τοπίο με τέμπερες,κολλάζ και μαρκαδόρους και κινέζικους δράκους,



το πατρόν για τον δράκο είναι από εδώ: http://krokotak.com/2012/01/idei-za-godinata-na-drakona/,αλλά φυσικά,στο διαδίκτυο υπάρχουν ένα σωρό ωραίες ιδέες ακόμη. 
Επίσης,μου άρεσαν πολύ αυτά τα φαναράκια,




τα οποία είδα εδώ: http://lizmckay.blogspot.com/2013/01/chinese-new-year-lanterns.html και εδώ: http://pro-sxolika.blogspot.com/2014_02_06_archive.html,αλλά λόγω χρόνου δεν προλάβαμε να τα κατασκευάσουμε..

Ακόμη,παίξαμε και ένα μαθηματικό παιχνίδι


στο οποίο,τοποθετούμε τόσα φτερά στην Ινδιάνα,όσα μας λέει ο αριθμός της κάρτας.


Τα φτερά,είναι κολλημένα επάνω σε μανταλάκια.Μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι και με ζάρι,στην παρεούλα ή να το τοποθετήσετε στη γωνιά των μαθηματικών.Εμείς κάναμε και τα δύο!
Υλικό για να φτιάξετε ένα αντίστοιχο παιχνίδι,υπάρχει εδώ: http://rincondeunamaestra.blogspot.com/2016/09/los-indios-amigos-del-10.html.

Επίσης,ζωγραφίζαμε και γράψαμε αριθμούς,αφού ακούσαμε τραγούδια.


Τα παραπάνω,είναι ένα μικρό δείγμα όσων φτιάξαμε.Τα περισσότερα,επειδή ως συνήθως δεν περισσεύει ούτε ένα δευτερόλεπτο ελεύθερου χρόνου,δεν πρόλαβα να τα φωτογραφίσω..ελπίζω αυτά,να φανούν χρήσιμα,έστω για την επόμενη χρονιά!


Δέσποινα 💜



































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου