My Sweet Kindergarten

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Λουλουδοκλάσματα!


Αυτές τις ημέρες,ήταν μία ωραία ευκαιρία να ασχοληθούμε,για μία ακόμη φορά, με τα αγαπημένα μας κλάσματα.Έτσι,παίξαμε δύο παιχνίδια,που πολύ μας άρεσαν!
Το πρώτο παιχνίδι,το είχα βρει κάποια στιγμή στο διαδίκτυο.Εκτύπωση,πλαστικοποίηση και έτοιμο!Παίζεται ως εξής:τα παιδιά,γυρίζουν μία κάρτα από αυτές που είναι σκορπισμένες τριγύρω.Πίσω από την κάρτα κρύβεται η εικόνα ενός κλάσματος.Τώρα,πρέπει να μετακινήσουν το πιόνι τους επάνω στο λουλούδι και να το τοποθετήσουν στο ίδιο κλάσμα που έτυχαν πριν λίγο στην κάρτα τους.Νικητής είναι,αυτός που θα φτάσει πρώτος στο "τέλος".




Ένα πολύ εύκολο και διασκεδαστικό επιτραπέζιο παιχνίδι,στο οποίο τα παιδιά εξοικειώνονται με τα κλάσματα.Μπορείτε αν θέλετε να το εκτυπώσετε από εδώ:https://royalbaloo.com/flower-fraction-game/.




Το δεύτερο παιχνίδι,το έφτιαξα μόνη μου,κατασκευάζοντας 2 λουλούδια,τη "γύρη" των οποίων χώρισα σε 4 κομμάτια και έπειτα το πλαστικοποίησα.Επίσης,έφτιαξα και 4 λουλουδάκια,το καθένα από τα οποία ήταν και ένα κλάσμα.


Σε πρώτη φάση,τα παιδιά,γυρνούσαν ένα από τα λουλουδάκια,που ήταν ανάποδα γυρισμένα,έτσι ώστε να μην φαίνεται το κλάσμα και στη συνέχεια έπρεπε να χρωματίσουν τόσα κομμάτια στη γύρη,όσα τους "έλεγε" το κλάσμα που έτυχαν.



Μετά,χρωμάτιζα εγώ ή ένα από τα παιδιά τα κομμάτια στη γύρη και τα υπόλοιπα έπρεπε να βρούνε το σωστό κλάσμα που αντιστοιχούσε στα χρωματισμένα κομμάτια.




Keep κλασματοwalking!

Δέσποινα 💜






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου