My Sweet Kindergarten

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Ο πίνακας με την εκατοντάδα-μετράμε ανά πέντε και φτιάχνουμε έναν πίνακα μέχρι το 100!

Μέσα στην παραζάλη μας για την άνοιξη,δεν ξεχάσαμε να ασχοληθούμε και λιγάκι με τον πίνακα της εκατοντάδας και τους αριθμούς,γιατί μας αρέσει!
Αυτή τη φορά,είπαμε να δοκιμάσουμε να μετρήσουμε ανά 5...Έτσι εγώ,ξεκίνησα βάζοντας στον πίνακα τον αριθμό 0 και τον αριθμό 5 και τα παιδιά προσπάθησαν να συμπληρώσουν τους υπόλοιπους αριθμούς,μετρώντας ανά 5, μέχρι να φτάσουν στο 100...
Τα νήπια,είχαν στο μυαλό τους,ότι τώρα οι καρτέλες που θα επιλέξουν,θα πρέπει να έχουν στον πίσω αριθμό είτε το 0,είτε το 5.Και με την υπενθύμιση της βοήθειας του χρώματος,νομίζω ότι τα πήγαν μια χαρά!




Μόλις τελειώσαμε,σκέφτηκα να κάνουμε έναν συγκεντρωτικό-επαναληπτικό πίνακα με τις πεντάδες και τις δεκάδες,ο οποίος βγήκε κάπως έτσι:


Καταρχήν,βλέπετε,ότι έχουμε φτιάξει δέκα ζευγάρια χρωματιστές παλάμες,τα οποία βάλαμε με τη σειρά.Μετά,με τη βοήθεια του πίνακα με την εκατοντάδα που είχαμε συμπληρώσει,αλλά και μετρώντας τα δάχτυλα στις παλάμες,αν χρειαζόταν,συμπληρώσαμε τους αριθμούς ανά 5.





Όταν τελειώσαμε με τις πεντάδες,συμπληρώσαμε και τις δεκάδες.


Θα ήταν ευκολότερο για τα παιδιά,αν βάζαμε πρώτα στον πίνακα τις δεκάδες και έπειτα με τη βοήθεια αυτών τοποθετούσαμε και τις πεντάδες,αλλά είπα να ανεβάσω λίγο τον πήχη,αφού είχαμε στη διάθεσή μας να μας βοηθάει και τον πίνακα με την εκατοντάδα...
Πάντως,παρότι φαίνεται δύσκολος,τον φτιάξαμε αρκετά εύκολα και πολύ γρήγορα,γιατί θέλαμε να βγούμε να παίξουμε και στη αυλή!μην ξεχνιόμαστε...

Μπορείτε να εκτυπώσετε τους αριθμούς και να κάνετε και εσείς έναν παρόμοιο πίνακα από εδώ:http://www.lizs-early-learning-spot.com/create-wall-chart-skip-counting-5s-10s-100/.


Δέσποινα 💜











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου