My Sweet Kindergarten

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018

Καθαροδευτεριάτικα..



Τι μας αρέσει πιο πολύ στη καθαρά Δευτέρα;φυσικά, οι χαρταετοί!Είδαμε εικόνες και μάθαμε ότι οι πρώτοι χαρταετοί,κατασκευάστηκαν και πέταξαν στην Κίνα.Ο σκοπός του εθίμου αυτού,ήταν η επικοινωνία του ανθρώπου με το Θεό.Βέβαια,υπάρχουν αναφορές και για την ύπαρξη χαρταετού στην αρχαία Ελλάδα.Σιγά σιγά το πέταγμα του χαρταετού έφτασε και στην Ευρώπη και φυσικά στην Ελλάδα,όπου κάθε Καθαρά Δευτέρα πολύχρωμοι χαρταετοί  ομορφαίνουν τον ουρανό.Πολλές πληροφορίες και εικόνες για τους χαρταετούς μπορείτε να βρείτε εδώ:Ιστορία του χαρταετού.Εγώ τις χρησιμοποίησα καταλλήλως!
Και αφού είδαμε και μάθαμε τόσα για αυτούς,έπρεπε να μπούμε λίγο στο πετσί του ρόλου.Οπότε,φανταστήκαμε τους εαυτούς μας σαν πολύχρωμους χαρταετούς και υπό τους ήχους των χαρταετών του Μίκη Θεοδωράκη, κάναμε ένα υπέροχο φανταστικό ταξίδι πετώντας ψηλά στον ουρανό!


Κι έπειτα ζωγραφίσαμε..


Δεν γίνεται,όμως,να μην κάνουμε και ένα χαρταετό με τα ίδια μας τα χεράκια!Χχ,όπως χαρταετός


Μερικά από τα έργα μας..




Θα μπορούσε κάλλιστα η ουρά του χαρταετού να γίνει και με μοτίβο,εγώ τους άφησα να δουλέψουν ελεύθερα..
Και αφού τελειώσαμε με τους χαρταετούς μας,ευκαιρία να κάνουμε και μία μικρή επανάληψη στα κλάσματα.
Ενώσαμε τα κομμάτια των χαρταετών με τα σωστά κάθε φορά κλάσματα



Και μετά, θέλαμε να κάνουμε και εμείς χαρταετούς με κλάσματα.Οπότε,κόψαμε τα κομμάτια,κάθε ένα και διαφορετικό χρώμα και συνθέσαμε τους χαρταετούς.Επάνω σε κάθε κομμάτι,γράψαμε σε ποιο κλάσμα αντιστοιχεί και έπειτα,σε ένα χαρτί γράψαμε πώς χωριζόταν ο χαρταετός μας σε κλάσματα,χρωματικά.Είχα γράψει την κάθε λέξη με το αντίστοιχο χρώμα,για να τη βρίσκουν έτσι τα παιδιά και να την αντιγράφουν.


Και μετά,τους αφήσαμε να πετάξουν στον ουρανό.Το αποτέλεσμα ήταν κάπως έτσι..


Να μην ξεχάσουμε,όμως,να πούμε και για το σχήμα του χαρταετού.Εμείς είχαμε επιλέξει το ρόμβο.Θα μπορούσαμε να έχουμε και εξάγωνο,αλλά μας κέρδισε ο ρόμβος..Μετρήσαμε γωνίες,πλευρές και προσπαθήσαμε να τον φτιάξουμε με γλωσσοπίεστρα. Κάποιοι δυσκολεύτηκαν,κάποιοι όχι και τόσο.Ποικιλία να υπάρχει 😊




Δέσποινα 💜




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου