My Sweet Kindergarten

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

"Πόσο ψηλά είναι τα λουλούδια σου;"

 


Σήμερα ασχοληθήκαμε με το ύψος! Αλλά όχι το δικό μας, το ύψος των λουλουδιών.
Πρώτα, βάλαμε με τη σειρά μερικά λουλούδια, από το κοντύτερο προς το ψηλότερο και από το ψηλότερο προς το κοντύτερο.









Στη συνέχεια, παρουσίασα στα παιδιά διάφορες κάρτες με λουλούδια, τα οποία είχαν διαφορετικό ύψος. Εμείς, έπρεπε να το μετρήσουμε με μη συμβατικές μονάδες μέτρησης, στην περίπτωσή μας με καπάκια και να βρούμε ποιο ήταν το ψηλότερο και ποιο το κοντύτερο.
Ξεκινήσαμε να μετράμε...



Τα συγκρίναμε και καταλήξαμε στο ψηλότερο και κοντύτερο, τελικά.



Έπειτα, θέλαμε να φτιάξουμε το δικό μας ψηλότερο και κοντύτερο λουλούδι και να κάνουμε μερικές συγκρίσεις.
Έτσι, ζωγραφίσαμε αρχικά τρία κοτσάνια λουλουδιών, ένα ψηλό, ένα μεσαίο κι ένα κοντό. Το κάθε κοτσάνι, είχε κι ένα διαφορετικό χρώμα λουλουδιού επάνω του, ( επέλεγαν τα ίδια ποιο χρώμα θα είχε το κάθε λουλούδι τους), για να κάνουμε τις συγκρίσεις μας και να τις καταγράψουμε κιόλας. Για να είναι ευκολότερο για το κάθε παιδί να κάνει την καταγραφή, χρησιμοποιήσαμε τα χρώματα, ροζ, μωβ και μπλε, που είναι μικρές λέξεις και θα διευκόλυναν τα παιδιά.





Και μόλις τα λουλούδια μας στέγνωσαν, ξεκινήσαμε τη διαδικασία της σύγκρισης και της καταγραφής, η οποία, φυσικά, έγινε δουλεύοντας με δυάδες και τριάδες παιδιών.






Το τελευταίο μας βήμα, ήταν να μετρήσουμε πόσα καπάκια ψηλό είναι το ψηλότερο και το κοντύτερο λουλούδι μας και να το καταγράψουμε κι αυτό.


Δουλέψαμε σκληρά δυο μέρες για να τα βγάλουμε πέρα, αλλά τα καταφέραμε και μας άρεσε πολύ!


Ότι χρησιμοποίησα για τη δραστηριότητα, μπορείτε να το βρείτε εδώ: οι καρτέλες με τα λουλούδια- https://www.fairypoppins.com/flower-measurement-activities/,



Δέσποινα 💜



















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου