My Sweet Kindergarten

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2022

Μία κρύα χειμωνιάτικη μέρα με αέρα (2)...

 


Την επόμενη μέρα, παρατηρήσαμε στην αυλή του σχολείου μας, πώς ο αέρας, φυσώντας, κουνούσε τα κλαδιά ενός "γυμνού" δέντρου.
Αποφασίσαμε να το κάνουμε κι εμείς. Έτσι, αφού φτιάξαμε πρώτα το χιόνι ( τα παιδιά ήθελαν χιονισμένο τοπίο) και βάλαμε τον κορμό του δέντρου,


στη συνέχεια με λίγη καφέ νερομπογιά και φυσώντας την με ένα καλαμάκι, δημιουργήσαμε τα κλαδιά, τα οποία φυσάει ο αέρας.



Όμορφα έγιναν τα δεντράκια μας...




Σκεφτήκαμε μετά από αυτό, ότι ο αέρας έχει δύναμη. Μπορεί να κουνήσει ακόμη και να μετακινήσει διάφορα πράγματα. Οπότε, μετά από αυτήν τη σκέψη, το επόμενο βήμα μας, ήταν να κάνουμε ένα πείραμα, και να παρατηρήσουμε τη δύναμη του αέρα έναντι κάποιων πραγμάτων.
Χρησιμοποιήσαμε βαμβάκι, μία καρφίτσα, ένα τουβλάκι, ένα μολύβι, ένα πούπουλο και μία μπαταρία.
Με το καλαμάκι μας, φυσούσαμε ένα ένα τα αντικείμενα και βλέπαμε που δυσκολευόμασταν περισσότερο και τι φυσούσαμε και μετακινούσαμε με περισσότερη ευκολία.
Χρησιμοποιήσαμε, επίσης κι ένα φύλλο καταγραφής, το οποίο βρήκα στα http://pro-sxolika.blogspot.com/2012/10/blog-post_30.html.






     



Για τη δύναμη του αέρα, επίσης, κάναμε ακόμη μία κατασκευή για να πειραματιζόμαστε, με ένα μολύβι, ένα μπαλόνι κι ένα καλαμάκι.


Μπορείτε να τη δείτε σε αυτό το βίντεο στο YouTube.



Δέσποινα 💜





























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου