My Sweet Kindergarten

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019

Μαθηματικός χιονοπόλεμος!




Θα μου πείτε τώρα,τι σχέση έχει ο χιονοπόλεμος με τα μαθηματικά,η αλήθεια είναι ότι δεν έχει,αλλά εμείς τον κάναμε να έχει!
Μια μέρα,λοιπόν,που έξω είχε αρχίσει να χιονίζει,αλλά δυστυχώς εμείς για διάφορους λόγους δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω και να απολαύσουμε το χιόνι,αποφασίσαμε να το κάνουμε μέσα στην τάξη μας.Και βέβαια,γιατί όχι;
Αφού μαζέψαμε ότι άχρηστο χαρτί είχαμε και θα πήγαινε στην ανακύκλωση,το τσαλακώσαμε και φτιάξαμε από αυτό πολλές πολλές χιονόμπαλες. Ξεκινήσαμε έναν ανελέητο χιονοπόλεμο,δεν ξέρω γιατί,αλλά όλες οι χιονόμπαλες έπεφταν με μανία επάνω μου..ελπίζω να μην σημαίνει κάτι αυτό..
όταν πια κουραστήκαμε και οι μπάλες είχαν σκορπιστεί για τα καλά παντού,είπα στα παιδιά ότι θα μετρήσω μέχρι το δέκα και ο καθένας θα προσπαθήσει να μαζέψει απο κάτω,όσες περισσότερες χιονόμπαλες μπορεί.
Αφού μαζέψαμε τις μπάλες μας,καθίσαμε στην παρεούλα



και ξεκίνησε η καταμέτρηση


και αφού μετρούσαμε τις χιονόμπαλες που μαζέψαμε,στη συνέχεια,κολλούσαμε στον πίνακά μας τόσες,όσες είχαμε μετρήσει και γράφαμε τον αριθμό


Έτσι,δημιουργήσαμε ένα ωραίο διάγραμμα,στο οποίο είδαμε τα περισσότερα,τα λιγότερα,αυτά που ήταν ίσα,τον μεγαλύτερο ή τον μικρότερο αριθμό και βγάλαμε τα συμπεράσματά μας.Απλά και χαμογελαστά!



Δέσποινα 💜










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου